Tom K er klar torsdag aften

Audi bekræfter, at #1 Audi R18 e-tron quattro vil blive startklar til kvalifikationen torsdag

12. juni 2014 af Steen Bachmann

Onsdag aften køres traditionelt træning i Le Mans, selv om der officielt er tale om første kvalifikation. Derfor kom det som et chok for alle hernede, da de enorme fladskærme pludselig klippede til en voldsom ulykke i Porsche-kurverne sidst på eftermiddagen.

Jan Magnussen kørte forbi umiddelbart efter og spurgte i pitten, om det var en Porsche eller en Audi - der var nemlig intet tilbage af bilens karrosseri og vinger i kulfiber, så det var umuligt at genkende vraget.

I ulykken stod Tom Kristensens medkører Loïc Duval af i Porsche-kurverne med 270 km/t af uvisse årsager. Det er endnu ikke meddelt, om der var tale om en påkørsel af en anden bil, en kørerfejl eller en mekanisk defekt. Efter et tjek på hospitalet blev han udskrevet her til morgen med hudafskrabninger, men kommer ikke til at køre løbet. Loïc Duval fylder 32 år netop i dag.

Loïc Duval briefer Dr. Wolfgang Ullrich (Head of Audi Sport) inden første kvalifikation til 24h Le Mans 2014, hvor det gik helt galt for den 32-årige franske kører.

I stedet træder reservekøreren, den tidligere Formel 1-testkører og vinder af Le Mans i 2009 for Peugeot, spanske Marc Genè, til. Han har været tilknyttet Audi Motorsport siden 2011, og var oprindelig på kørerlisten i en LMP2-bil for JOTA Team.

Mekanikerne hos Audi Sport Team Joest, der driver teamet for Audi, begyndte allerede onsdag aften at gøre en ny bil klar, og torsdag morgen melder teamet på Audis hjemmeside, at det er lykkedes. Det er i øjeblikket ikke muligt for pressen at få adgang til Audi's pit.

Kvalifikationen onsdag blev afbrudt efter 50 minutter, hvilket lagde en dæmper på stemningen i det enorme område i udkanten af Le Mans, hvor de tusindvis af danskere og andre fans er ved at ankomme.

Der køres kvalifikation igen torsdag kl. 19-21 og 22-24. Vi følger sagen.

Måske er du interesseret i...