Tom K: Bilen kørte perfekt fra første meter

Mekanikerne i Audi Sport Team Joest byggede en ny bil på en nat. Den kører optimalt, siger de tre kørere

13. juni 2014 af Steen Bachmann

Audi Sport Team Jost har udført en utrolig bedrift. Audi R18 e-tron #1 forulykkede onsdag eftermiddag i Porsche-kurverne med 270 km/t efter Loic Duval havde kontakt med barrieren, og bilen blev knust. Det var et mirakel, at han kunne gå fra bilen med hudafskrabninger, men Duval er udskrevet fra hospitalet på banen.

I samme øjeblik teamet fik en melding fra flagposten om, at der var kontakt til Duval og at han tilsyneladende var ok, lagde de en plan om at bygge en ny bil af reservedele i pitten. De har et ekstra kulfiber-monocoque (chassis) med, og der blev arbejdet intenst hele natten. Torsdag eftermiddag stod tre Audi'er klar i pitten. Bil #1 blev godkendt af ACO's kontrollanter og stod klar til anden kvalifikation kl. 22 torsdag aften.

En defekt sensor og en kontakt med barrieren med Lucas di Grassi bag rattet førte til et mindre pitstop, men sidst på aftenen var bilen flyvende og kørte ifølge kørerne perfekt og uden problemer. Loïc Duval besøgte teamet efter udskrivelsen, og er rejst tilbage til Genève for at komme sig oven på en hjernerystelse.

#1 Audi bliver kørt af reservekører Marc Gené, Lucas di Grassi og Tom Kristensen med start fra gridden som nr. 7. Bedste tid blev sat af di Grassi i 3m 25.814s.

”Det vigtigste under kvalifikationen var at få bekræftet, at mekanikken virker. Teamet var på nattevagt for at gøre en ny bil klar til os, og den kørte fejlfrit fra første meter. Tom, Lucas di Grassi og jeg koncentrerede os om at køre de obligatoriske omgange, og tiden i kvalifikationen var sekundær,” siger Marc Gené fra Audi #1.

”De seneste to dage har været en hård udfordring. Vores mekanikere har udført et imponerende stykke arbejde natten til torsdag. Tordag aften var jo i virkeligheden en rollout for os (en racerbils første meter, red.), men vi er alle tre tilfredse med den. Jeg ser frem til løbet med positive forventinger,” siger Tom Kristensen.

De to andre Audi'er kørte uden problemer og starter ved siden af hinanden i startrække tre. Oliver Jarvis kørte hurtigste Audi-tid i 3m 23.271s på trods af et gult flag i sidste sektor, der kostede nogle tiendedele.

Audi's biler har for første gang laserlys på Le Mans, der giver en bedre og skrarpere belysning af vejbanen. Nyheden følges op fredag aften med den internationale præsentation af den første gadebil med laserlys, Audi R8 LMX. Den dobbelte Formel 1-verdensmaster Fernando Alonso får æren af at flage løbet i gang lørdag kl. 15.

Følg Tom live på web-tv

www.audi-motorsport.com er der gratis adgang til live streaming fra de tre Audi'er fra kl. 14.30 lørdag. Med 12 sejre i 15 forsøg er Audi det mest succesfulde mærke på Le Mans i nyere tid, men i år er konkurrencen skærpet voldsomt med de lynhurtige Toyota'er i front og Porsche's frygtindgydende comeback til Le Mans.

Måske er du interesseret i...