© Formula Racing

Reserverne er klar til Le Mans

De danske Ferrari-kørere fra Formula Racing kørte en 3.-plads hjem på Imola-banen i den europæiske Le Mans-serie. Teamet kan køre Le Mans allerede i år

18. maj 2015 af Steen Bachmann

 

En stærk indsats i anden afdeling af European Le Mans Series på den italienske Imola-bane søndag aften udløste champagne til Formula Racing-kørerne Mikkel Mac, Johnny Laursen og Andrea Rizzoli. Trioen sluttede på en flot 3. plads efter et spændende løb.

Det var en fantastisk fornemmelse igen at kunne stille sig på podiet, lød det fra teamets guldkører, Mikkel Mac, efter præmieoverrækkelsen.

- Det var også dejligt at se, at alt det, som vi har arbejdet med siden sæsonpremieren på Silverstone i sidste måned kaster nogle gode resultater af sig.

Det var Johnny Laursen, som tog det første stint i 4-timersløbet på den italienske racerbane, hvor danskerne startede P3 i GTE-klassen i deres Ferrari 458 GT2.

Herefter overtog Andrea Rizzoli, som efter et stærkt stint desværre kom uheldigt ind bag en safetycar i forhold til sit pitstop, hvilket kostede holdet omkring 40 sekunder.Mikkel Mac overtog bilen efter Rizzoli og returnerede til løbet på en 7. plads. Den hurtige guldkører havde dog indtaget 2. pladsen, da han efter et fantastisk stint gav bilen tilbage til Andrea Rizzoli.

- Det var uden tvivl min karrieres bedste stint. Jeg kørte hurtige omgangstider og mistede minimal tid under overhalinger, hvilket førte mig godt frem i feltet, lød det fra Mikkel Mac.

Tæt på 1. pladsen

Med tre kvarter tilbage af løbet tog Andrea Rizzoli sensationelt føringen i løbet, men blev så indhentet Porsche-køreren Marco Mapelli.

Rizzoli formåede at holde den truende italiener bag sig, men fik pludselig også modstand fra AF Corse-køreren Alessandro Pier Guidi, som både kom forbi Rizzoli og Mapelli og endte med at vinde løbet.

- Stor ros til Rizzoli, som over adskillige omgange formåede at holde en erfaren kører som Mapelli bag sig, lød det fra teamchef hos Formula Racing, Allan Jørgensen.

Vi holdt vejret og håbede, han kunne bevare førerpositionen, men selv om det ikke lykkedes, var det et suverænt race, som beviste, at vi både har farten til at vinde og evnerne til at forsvare os, lød det fra teamchef Allan Jørgensen.

Formula Racing, som i skrivende stund fortsat står på reservelisten til årets 24-timers Le Mans, er fuldt ud tilfredse med 3. pladsen, som er opnået i sæsones andet løb i den - for teamet - nye og benhårde GTE-klasse.

- Vi er stolte allesammen. Bilen kørte fantastisk, og både kørere, ingeniører og teamcrew gjorde et fantastisk stykke arbejde, lød det fra Mikkel Mac.

- Vi ramte en safetycar uheldigt, og det kostede os måske sejren, men vi fik det bedste ud af alt, og vi er mere end klar til Le Mans-testen den 31. maj.

Klar til Le Mans

Efter indsatsen på Imola gælder det Le Mans, når det danske team deltager i den officielle test forud for 24-timersløbet i juni. Denne finder sted den 31. maj.
 
- Vi er endnu ikke sikret en plads, men vi holder i øjeblikket en andenplads på reservelisten, og derfor har vi valgt at forberede os hundrede procent til løbet, lyder det fra teamchef hos Formula Racing, Allan Jørgensen.
 
Det danske Ferrari-team testedet deres Ferrari 458 GT2 i Le Mans-opsætning på Paul Ricard-banen i Sydfrankrig i starten af maj. En test, som gik over al forventning, og som desuden havde den kvindelige danske racerkører Christina Nielsen med som gæst.
 
- Vi havde inviteret Christina Nielsen med til testen, da vi så hende som en oplagt kanditat til et rent dansk Le Mans-hold sammen med vores egne Mikkel Mac og Johnny Laursen, forklarer Allan Jørgensen.
 
- Christina måtte dog på forhånd trække sig, da deltagelse i 24-timers Le Mans ville konflikte med hendes deltagelse i det amerikanske TUDOR-mesterskab og Pirelli World Challenge.
 
Allan Jørgensen tilføjer, at Andrea Rizzoli foreløbig er tilmeldt Le Mans-testen sammen med Mikkel Mac og Johnny Laursen, men at det endnu ikke er besluttet, om italieneren bliver besætningens sølvkører til et eventuelt Le Mans.

Måske er du interesseret i...