Op til 9 danskere til start i Le Mans

Foreløbig syv danskere er på deltagerlisten til årets løb, men yderligere to er på reservelisten

12. maj 2015 af Steen Bachmann

 

ACO, arrangøren bag 24-timers løbet i Le Mans, offentliggør startopstillingen for de 56 biler i årets løb. Der er tre kørere pr. bil, der hver skal sidde mindst fire timer i bilen, og en kører må højst sidde 14 timer i bilen i alt.

Den 83. udgave af det klassiske motorløb tæller samtidig som tredje runde i VM for sportsvogne, 2015 FIA World Endurance Championship. Løbets internationale profil understreges af, at fire af verdens største bilmærker er repræsenteret med fabriksteam- Toyota, VAG-koncernen (Porsche og Audi), Nissan/Renault gruppen og General Motors.

De 168 kørere har licens i 29 forskellige lande. Her er flest fra Frankrig (30), Storbritanien (28), USA (18) og Tyskland (15), mens Rusland (9), Schweiz (8) og Danmark (7) følger efter. Det danske Formula Racing er nummer to på reservelisten, og kommer de med, stiger antallet af danskere til 10, hvilket er rekord.

Til løbet er der tilmeldt 14 biler i den store LM P1 klasse, 19 i LM P2 prototype-klassen, 9 GTE Pro og 14 GTE Am.

Download deltagerlisten Le Mans 2015 (pdf)

De danske kørere

De danske kørere er koncentreret i GT-klassen, hvor Jan Magnussen i #63 Corvette C7.R vil forsøge at fortsætte den forrygende stime af podiepladser, han har indledt året med i USA. Han deler i år bil i GT Pro med spanske Antonio Garcia og australske Ryan Briscoe.

Porsche fabrikskører Michael Christensen kører også med i GT Pro i #91 Porsche 911 RSR, så det bliver en drabelig intern dansk fight i klassen, når de skal op mod danskerbilen, Aston Martin Vantage V8 med nr. 93 kørt af Marco Sørensen, Christoffer Nygaard og Nicki Thiim.

I GT Am har Kristian Poulsen tilkæmpet sig en plads hos franske Larbre Competition, der kører #50 Corvette C7.R, og IT-manden David Heinemeier Hansson kører Ligier LM P2 for et amerikansk team.

Formula Racing på reservelisten

Endelig er den gamle Bil Magasinet-stifter og Ferrari-mand Johnny Laursen klar som nummer to på reservelisten sammen med den 22-årige komet Mikkel Mac. Tredjekører på bilen bliver italienske Rizzoli.

Kanonkørsel af Jan Magnussen og Christina Nielsen i 12-timers Sebring 2015

Formula Racing stiller op i Le Mans til den officielle testdag 31. maj med deres nye Ferrari 458 GT2 i GT Am-klassen, hvor de to danske kørere får debut på den hurtige La Sarthe-bane.

Tom Kristensen er gået på pension og får den ærefulde titel som Grand Marshall i årets løb. Han skal blandt andet køre safety car på opvarmningsrunden.

Bil Magasinet følger sagen på bilmagasinet.dk.

 

Måske er du interesseret i...