© CAR GUY RACING

Masser af danske kørere klar til Le Mans: Mikkel Jensen skal køre Ferrari i 2021-løbet

Den danske racerkører stiller op til 2021-udgaven af det franske 24-timersløb i GTE Am-klassen med det japanske Ferrari-team Car Guy Racing

21. maj 2021 af Steen Bachmann

Mikkel Jensen debuterer for Peugeot Sport i FIA World Endurance Championship i 2022, men inden da holder den tidligere European Le Mans Series-mester Mikkel Jensen formen ved lige i LMP2-klassen i det amerikanske IMSA-mesterskab. 

Mikkel tilbage på Le Mans i 2021

Sideløbende kørte danskeren i februar det asiatiske Le Mans-mesterskab for japanske Car Guy Racing, hvor han hjalp teamet til en storslået finalesejr. Nu har teamet så kvitteret for hjælpen ved at hyre danskeren ind på holdet i en ambitiøs Le Mans-satsning.

"Jeg er virkelig glad for at være tilbage på Le Mans igen i 2021, og efter min debut i LMP2-klassen sidste år bliver det spændende at prøve kræfter i en GT-racer. Jeg skal sammen med den japanske teamejer, Takeshi Kimura, dele vores Ferrari 488 med australske Scott Andrews, som jeg er rigtig glad for, at vi har fået med på holdet. Jeg har kørt mod Scott i LMP3, hvor han var en af mine hårdeste konkurrenter, og han vandt LMP3-klassen på Daytona i år, så vi stiller med et stærkt kørerlineup," lyder det fra Mikkel Jensen.

Car Guy Racing stiller til start i GTE Am-klassen under schweiziske Kessel Racing, og holdet får mulighed for at forberede sig og blive rystet sammen, når de stiller op til årets anden afdeling af FIA World Endurance Championship på den portugisiske Portimao-bane den 11.-13. juni.

"Udover at debutere i VM-serien, bliver det også min debut i en GTE-racer. Jeg har kørt en del GT3-løb de senere år, men GTE-bilen er noget mere hardcore racerbil med mere downforce, ingen ABS-bremser og så videre. Vi har kun ét løb til at forberede os, så jeg er glad for, at jeg allerede har en del Le Mans-erfaring efter sidste års 24-timersløb og Le Mans Cup-løbet i 2019," siger Mikkel.

Jan og Kevin i samme bil i Le Mans

Udover Mikkel Jensen har en lang række andre danske kørere bekræftet deres deltagelse i 2021-løbet. 

Kevin Magnussen er med både i 2021 og 2022. I år deler han bil med sin far Jan Magnussen og danske Anders Fjordbach i LMP2-klassen for Team High Class Racing. Fra 2022 skal Kevin og Mikkel dele bil i deres første sæson som fabrikskørere for Peugeot Sports Hypercar-program i FIA World Endurance Championship - som netop omfatter 24-timersløbet på Le Mans.

Porsche-fabrikskører Michael Christensen og duoen Marco Sørensen og Nicki Thiim er med i gen i GT Pro-klassen i henholdsvis Porsche 911 RSR og Aston Martin Vantage, og Nicklas Nielsen og Michelle Gatting kører igen Ferrari i GT Am-klassen.

Det betyder hele ni danske kørere, hvilket er rekord i Le Mans. 

24-timers løbet køres 21.-22. august 2021.

Vi følger sagen.

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...