aston martin sørensen thiim le mans 2019 pole position

Marco Sørensen (i midten) får klap på skulderen af britiske Darren Turner (tv.) og Nicki Thiim.

© Aston Martin Racing

Marco Sørensen kører The Dane Train i pole på Le Mans

Nogle gange opstår muligheden for at køre den perfekte omgang på Le Mans. Det skete for Marco Sørensen sent torsdag

14. juni 2019 af Steen Bachmann


Aston Martin Racing får en god start på årets største løbsweekend med deres pole position i GTE Pro-klassen. Det sker 60 år efter at blandt andet Carroll Shelby kørte mærkets første og hidtil eneste generelle sejr hjem i 24-timers løbet i Le Mans i DBR1 i 1959.

På en tør bane med svag vind og temperaturer omkring 12 grader kørte Marco Sørensen en omgang på 3:48.00 i #95 Aston Martin Vantage, hvilket var 0.112 sekunder hurtigere end nærmeste konkurrent.

Marco gav 100 pct. på én omgang

"Vi havde et par mindre ting, der skulle forbedres fra første til anden kvalifikation, og drengene i pitten gjorde et fint stykke arbejde. Vi vidste, at vi skulle ramme minutterne lige før solen gik ned (kl. 22.30, red.). Det er på samme tid en fantastisk følelse at give fuld gas og en lille smule skræmmende. Jeg var heldig at ligge i læ af andre biler ned ad langsiderne, og kørte 100 pct. af hvad bilen kan. Man skal ikke tænke for meget over det, men stole på sine instinkter. Vi vidste, at vi havde en chance for at tage pole, men rent faktisk at gøre det giver et kæmpe boost til teamet," siger Marco Sørensen.

#95 Aston Martin Vantage GTE
#95 Aston Martin Vantage GTE

Marco kører #95 ‘Danetrain’ med Nicki Thiim og den trefoldige Le Mans-vinder Darren Turner (GB).

“Sikke en uge! Sidste år lå vi sidst efter kvalifikationen, og i år ligger vi først. Det viser, hvilken udvikling bilen har gennemgået ikke bare gennem de seneste tre løb, hvor vi tog to ud af tre mulige sejre, men hele året. Vi er meget stolte af at starte forrest i verdens største motorløb. Konkurrencen er hårdere end nogensinde, og det bliver 24 intense timer," siger Nicki Thiim.

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...