LMP2-racerbilen kommer fra polske Inter Europol Competition, der er et af de førende teams i klassen.

© ACO

Magnussen er tilbage! Flere danske kørere end nogensinde til Le Mans

Jan Magnussen teamer op med Anders Fjordbach og den danske producent af elektroniske parkeringsskiver, ParkOne, i 100-års-udgaven af 24-timersløbet i Le Mans

4. maj 2023 af Steen Bachmann

Når 24-timersløbet i Le Mans fejrer 100-året med et totalt udsolgt løb 10.-11. juni, bliver det med Jan Magnussen på startgridden. 

En spontan mulighed for at deltage i verdens største racerløb betyder, at den firedobbelte Le Mans-vinder nu stiller til start i LMP2 Pro/Am-klassen med danske Anders Fjordbach og amerikanske Mark Kvamme i et ambitiøst setup sponsoreret af selskabet bag verdens mest solgte elektroniske parkeringsskive, ParkOne.

ParkOne Racing har i en sen manøvre sikret sig den ene af Inter Europol Competitions to LMP2-biler og skal dermed forsøge at vinde den franske klassiker sammen med et succesfuldt internationalt sportsvognsteam. 

Inter Europol Competition sikrede så sent som i sidste uge et podieresultat i FIA World Endurance Championship på Spa-Francorchamps, og mens teamet normalt kendes på sine karakteristiske grønne racerbiler, stiller Magnussen, Fjordbach og Kvamme op i unikt og genkendeligt ParkOne-design.

Jan Magnussen: Vi glæder os helt vildt

"Kæmpe tak til ParkOne og Needit Denmark, som har udnyttet en fantastisk mulighed for at være med i verdens største racerløb. For mig personligt er det ekstra specielt, eftersom det bliver min 24. deltagelse i Le Mans. Det er vildt at tænke på, at jeg under mit første løb i 1999 sagde til journalisterne, at jeg aldrig ville komme tilbage igen. Det var et meget problematisk ræs, og vi havde ikke en chance for at vinde, men min holdning ændrede sig, da jeg endelig kørte bilen over målstregen og så mit team stå og juble. Siden da har Le Mans været årets højdepunkt, og jeg er glad for at være tilbage igen," isger Jan.  

"Med kun fem uger til start har vi begrænset tid til test og forberedelse, men med et stærkt hold i ryggen kombineret med et lineup af kørere med masser af langdistanceerfaring er vi optimistiske og glæder os til at komme i gang, lyder det.

Anders Fjordbach: Det er vores nye chance

"Jeg ser frem til at fortsætte kampen med Jan Magnussen efter et sjovt, men bestemt også udfordrende Le Mans i 2021. Nu får vi en ny chance, takket være ParkOne, som på kort tid har besluttet sig at gå all-in i programmet. At stille op med en dansk hovedsponsor i 100-året for et racerløb, som er så vildt populært blandt danskere, kan man jo kun være stolt over," lyder det fra Anders Fjordbach

Mark Kvamme: Ser frem til dansk begejstring

"Jeg har allerede haft fornøjelsen af at dele racerbil med Jan (Magnussen, red.) gennem vores arbejde med MDK Motorsports i USA, og vi har ofte talt om en fælles indsats på Le Mans. Det bliver fantastisk at stille op med to så dygtige og erfarne kørere som Magnussen og Fjordbach, og samtidig glæder jeg mig til at opleve den enorme danske opbakning, man har hørt så meget om på Le Mans," siger Mark Kvamme.

ParkOne: En oplagt mulighed

"Vores kunder er bilejere i hele verden, og dem er der virkelig mange af blandt Le Mans-fans. Derfor ser vi nogle oplagte muligheder i at være med i verdens mest eksponerede racerløb. Samtidig er det et godt match. ParkOne er gennem udvikling, hårdt arbejde og stærk performance blevet førende i verden, og det samme gør sig gældende for de teams, som kæmper sig til tops i racing. Vi er i dag et internationalt produkt med stærk vækst i flere lande, så det giver bestemt mening at tage del i et event med en så global rækkevidde som Le Mans," siger administrerende direktør hos ParkOne og Needit Denmark, Peter Vikkelsø Skou.

De danske kørere

Med nyheden om Jan Magnussen og Anders Fjordbach er vi oppe på 13 danske kørere i Le Mans, hvilket er rekord.

Hypercar
Nicklas Nielsen - Ferrari
Michael Christensen - Porsche
Mikkel Jensen - Peugeot

LMP2
Anders Fjordbach
David Heinemeier Hansson
Jan Magnussen
Oliver Rasmussen
Malthe Jacobsen

GT Am
Marco Sørensen
Michelle Gatting
Gustav D. Birch
Jens Reno Møller
Mikkel O. Pedersen

24-timers løbet køres 10.-11. juni 2023 og kan ses på TV2 og Eurosport.

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...