© bilmagasinet.dk

Le Mans: Kæmpe danskerfest

400 dansende gæster på bordene og lige så mange ved fadølshanerne hos K Rejser. Festen er blæst i gang

11. juni 2010 af Steen Bachmann

 

Førstegangsgæster i den store danskerlejr hos K Rejser i Le Mans stiger forbløffede ud af dobbeltdækkerbussen og ser sig om, når de ankommer. Her er ingen mudderpøle eller triste omgivelser - tværtimod bydes de velkommen af smilende blåklædte guider, som var det ankomst til Kreta eller Mallorca.

Mere end 2.500 danske gæster fylder den store lejr, der er placeret centralt nær det store pariserhjul og selve banen. Pladsen er hegnet ind og der er forbløffende mange vagter og hjælpsomme guider. I forhold til tidligere og de konkurrerende rejseselskaber er dét at være gæst hos K Rejser som at komme på Skanderborg Festival, når man plejer at komme til Roskilde Festival. Her er hverken mudder, håbløse køer eller trist forplejning.

Regnbyge? Så tørrer guiderne bænkene af, så gæsterne sidder tørt. Bad? Der var kun fem minutters ventetid fredag morgen. Mad? Alt transporteres fra Århus og tilberedes i det hektiske køkken. Der er valg mellem halv- eller helpension, og kvaliteten er upåklagelig. Læg hertil billige Carlsberg på dåse og fad, live-musik, standup med Thomas Hartmann og den unikke danske tradition med at have 1.200 glade mennesker i et propfyldt telt uden antydningen af ballade, og festen er monumental.

Faktisk sender man en tanke til vore forældres generations grisefester på Costa del Sol for 30 år siden - det er sådan, stemningen er hernede.

K Rejser sendte første gang gæster til Le Mans i 2004, hvor 300 gæster blev kørt hertil i bus. I år er der gæster, der kører selv, og ankommer med tog, fly og bus, og ambitionerne er store. Der er mulighed for at udvide K Rejsers lejr 2, der er placeret 500 meter fra den store lejr, og der er fremtid i Jakob Kristensens koncept med at tage det bedste fra charterbranchen og overføre det til motorsportsrejser. 

Bil Magasinet anbefaler oplevelsen for alle læsere.

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...