Starten af 24-timers løbet i Le Mans 2018
Starten af 24-timers løbet i Le Mans 2018 © ACO

Sensationelt: Endnu en danskerbil til Le Mans!

Danske High Class Racing hopper fra at være reserver til at deltage i årets 24-timers løb. Med otte bekræftede kørere, en ren dansk bil i LMP2 og to kørere i opvarmningsløbet bliver det den største danske deltagelse i Le Mans nogensinde

16. april 2019 af Steen Bachmann


Arrangøren af 24-timers løbet i Le Mans har udvidet årets løb fra 60 til 62 biler. Det betyder, at danske High Class Racing med Anders Fjordbach, Dennis Andersen og en endnu ikke oplyst 3.-kører officielt er bekræftet som deltagere i LMP2-klassen i deres nye bil. 

High Class har købt en ny Oreca-bil for at kunne matche det øvrige felt, og deltager i år i den asiatiske Le Mans-serie.

Der bliver opstillet to midlertidige garager i starten af pitlane til de to ekstra teams, High Class Racing og United Autosports. 

"Vi fik nys om det i mandag aften, lige efter Anders satte banerekorden på Paul Ricard. Så det har været en lang uge, indtil vi nu endelig har fået det officielle “go” Stemningen er super god, alle er helt oppe og køre. Dejligt at være med i verdens største løb!," siger teamchef Peter Utoft til Bil Magasinet.

Det bliver et fantastisk Le Mans

Le Mans 2019 bliver et fantastisk show med flere danske navne end nogensinde. Faktisk kan vi komme helt op på at have 10 eller 11 danske kørere med, viser den foreløbige optælling. 

David Heinemeier tilbage i LMP2

I LMP2-klassen stiller David Heinemeier-Hansson op som førstekører i #67 Oreca for Jackie Chan Racing. Teamet er ejet af actionskuespilleren Jackie Chan, og har haft enorm succes de senere år.

LM GTE Pro med fire danskere

Jan Magnussen er igen i år førstekører i #63 Corvette C7.R, som han igen i år deler med Andy Garcia og Mike Rockenfeller.

Michael Christensen er førstekører i #92 Porsche 911 RSR – modellen med centermotor, som Porsche Motorsport har høje forventninger til i 2019.

Nicki Thiim og Marco Sørensen stiller op i #95 Aston Martin Vantage. Den tredje kører i 'The Dane Train' er ikke fundet endnu,

Michelle debuterer i LM GTE Am

Michelle Gatting er debutant på Le Mans, som hun har drømt om at vinde siden hun kunne gå. Hun stiller op som den ene af tre kvindelige kørere i #83 Ferrari 488 GTE for schweiziske Kessel Racing.

Michelle Gatting: Jeg skal køre Le Mans i år!

Christina Nielsen får vi nok desværre ikke at se på Le Mans i år. Hun var på reservelisten med Meyer Shank Racing, som er det samme team, som hun kører en Acura for i USA. På Le Mans var det håbet, at de kunne stille op i en Oreca LMP2, men teamet havnede overraskende nok sidst på reservelisten, og er nu helt fjernet fra listen.

To danskere i opvarmningsløbet

Som opvarmning til 24-timers løbet køres en afdeling af European Le Mans Series. Her deltager den 25-årige danske BMW-fabrikskører Mikkel Jensen for et italiensk team.

Mikkel er desuden reservekører for BMW Motorsport i 24-timers løbet, og skal kunne springe i en af deres BMW M8 GTE-biler med kort varsel hvis det bliver nødvendigt.

Bil Magasinet bor hos K-Rejser - skal du med?

Mikkel Jensen er ikke den eneste dansker, som skal køre opvarmningsløbet Road To Le Mans. Det skal også Mikkel Mac, som kører hele Le Mans Cup-mesterskabet i 2019 (og dermed RTLM, som er en del af mesterskabet. Mac skal køre en Ferrari 488 GT3 for Luzich Racing.

Der er altså mulighed for at opleve helt op til 10 danske kørere til 24-timers løbet. Se den officielle deltagerliste her (åbner som pdf i nyt vindue).

Det bliver stort, så gør som Bil Magasinet, og køb billet hos K-Rejser allerede nu!

Måske er du interesseret i...

Vil du have de seneste bilnyheder?

Du får det eksklusive særtillæg, 9 Spændende Bilsamlinger, til download, efter du har tilmeldt dig nyhedsbrevet. Bemærk dog, at der godt kan gå op til to timer.