jan kevin magnussen k rejser k camp
Jan og Kevin i K Camp fredag© High Class Racing

Kevin i danskerlejren på Le Mans: "Jeg er vant til at starte som nr. 20"

Team Sashi High Class Racing starter langt nede i feltet i Le Mans, men det er ikke gået ud over humøret

21. august 2021 af Steen Bachmann

Der var hyldest til Team Sashi High Class Racing med Kevin Magnussen, Jan Magnussen og Anders Fjordbach, da de fredag steg op på scenen hos K Rejser i Le Mans. 

Her er der tradition for, at de danske kørere bliver præsenteret for publikum af en veloplagt Ulrik Jönsson fra TV2 Sport, og det skete også i år. 

Her er væsentlig færre gæster og det store telt er knap så stort som sidst, der blev kørt Le Mans med tilskuere i 2019, men stemningen er intakt.

Kevin Magnussen i K Camp

Kevin Magnussen stod for dagens mest populære kommentar, da han i en sidebemærkning noterede, at han er vant til at starte som nr. 20, så det gør ham ikke noget.

Det var en hentydning til de problemer, bil #49 fra Team Sashi High Class Racing havde med topfarten under træningen onsdag og kvalifikationen torsdag. 

Det danske team kørte torsdag aften sin sidste træning inden løbet, og her lykkedes det omsider at løfte den topfart, som hele ugen har gjort det svært at følge med i toppen.

Kevin Magnussen
Kevin Magnussen© Team Sashi High Class Racing

Jan: Vi starter kun 100 meter bagude

Jan Magnussens beroligelse af publikum udløste også et stort bifald. Jan forklarede, at en racerbil er cirka fem meter lang, og de med kvalifikation som nummer 20 derfor starter cirka 100 meter efter den forreste bil i klassen - hvilket jo er ingenting, når der skal køres op mod 4.500 km i løbet!

"Vi tog en beslutning og skiftede en masse forskellige ting på bilen. Det betød, at vi missede en del af torsdagens aftentræning, men til gengæld fandt vi noget af den fart, som vi har manglet hele ugen. Det bliver et benhårdt ræs, som kræver, at vi ikke laver nogen fejl, men vi er bestemt optimistiske," lyder det fra Jan Magnussen 

Team Sashi High Class Racing
© Team Sashi High Class Racing

"Det var godt at få nogle omgange i en bil, som endelig rammer noget af dét, som vi har brug for. Der er stadig et stykke til de hurtigste i klassen, men vi har bevæget os længere frem i feltet og føler nu, at vi kan være med til at kæmpe med dér, hvor det er sjovt," lød det fra Kevin Magnussen.

Mekanikere under pres

"Kæmpe tak til hele holdet for en fantastisk indsats. Vores mekanikere var under hårdt pres for få bilen gjort klar til den allersidste chance for at komme på banen inden løbet i morgen. Heldigvis gav vores anstrengelser pote. Vi har et godt udgangspunkt nu, og vi glæder os til at tage hul på den opgave, vi er kommet for at udføre," lyder det fra den tredje kører i #49, Anders Fjordbach.

Den 89. udgave af 24-timersløbet på Le Mans skydes i gang lørdag den 21. august klokken 16.00. Kevin Magnussen, Jan Magnussen og Anders Fjordbach stiller op i Team SASHI High Class Racing #49, mens søsterbilen med startnummer #20 køres af Marco Sørensen, Dennis Andersen og amerikanske Ricky Taylor.

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...