© Harry Parvin/AdrenalMedia.com

Jan Magnussen på Le Mans: Ser frem til Ferrari-debut i Frankrig

Den firedobbelte Le Mans-vinder sneg sig ind i 24-times løbet i sidste øjeblik og deltager for et britisk Ferrari-team i GTE Am-kategorien

18. september 2020 af Steen Bachmann


Når den 88. udgave af verdens mest berømte motorløb skydes i gang lørdag kl. 14.30 er det 22. år i træk, Jan Magnussen er på startlisten til den franske klassiker.

Første gang var med det amerikanske Panoz-team i 1999, og senere med Audi i 2003. Siden fulgte 16 år med Corvette Racing, hvilket udløste fire klassesejre – og i år bliver det med Ferrari-teamet JMW Motorsport.

Goddag, vil du have et sæde i en Ferrari?

"Jeg glæder mig. Jeg havde helt afskrevet løbet i år, da jeg for et par uger siden fik en opringning fra en bekendt, som tilbød mig et sæde i JMW-bilen, hvilket jeg ret hurtigt sagde ja til. Det bliver spændende at kæmpe med i GTE Am-klassen, hvor konkurrencen virkelig er hård med 22 biler til start," siger Jan. 

"Årets Le Mans bliver bestemt noget andet, end alle de andre år, fordi der hverken er tilskuere eller pitwalk eller køreparade eller andre fan-aktiviteter. Det er bare direkte til træning og kvalifikation torsdag og fredag, før der gives grønt flag til løbet lørdag. Det bliver fire travle døgn, men jeg har nok lidt mere mental ro på efter at have gjort det i mere end 20 år," lyder det fra Jan Magnussen.

© Harry Parvin/AdrenalMedia.com

JMW Motorsport er et fabrikssupporteret og succesfuldt team, som vandt 24-timersløbet i Am-klassen i 2017 og sluttede på andenpladsen sidste år. Jan Magnussen skal dele teamets Ferrari 488 GTE #66 med to amerikanske debutanter: Den 37-årige Richard Heistand, som har gjort sig godt bemærket på den amerikanske IMSA-mesterskab med to løbssejre i 2019-sæsonen – og den 22-årige Max Root, som med sine mere end 30 podieplaceringer i den amerikanske Porsche Carrera Cup-serie har markeret sig som et af de mest lovende unge talenter på den amerikanske motorsportsscene.

Ferrari udfordret på topfart

"Det er uden tvivl et mindre setup, end jeg plejer at være med i. Men ambitionerne er lige så store, og med kørersammensætningen, teamets performanceniveau og fabrikkens tekniske backup burde vi bestemt kunne være med i kampen. Men vi er meget klogere, når sidste træning er overstået fredag," forklarer Jan Magnussen.

Det er ikke kun det pressede program og de tomme tribuner, som gør årets Le Mans anderledes end de foregående. At løbet nu afvikles i det tidlige efterår betyder flere mørke nattetimer, ligesom kvalifikationen også afvikles i et nyt format med én indledende kvalifikationssession efterfulgt af en hyperpole, hvor de seks hurtigste biler fra hver klasse får en ekstra chance for at forbedre startpositionen. 

For JMW Motorsport var det Jan Magnussen, som fik opgaven at kvalificere bilen. Han forsøgte at presse Ferrari'en fredag aften, men den savner topfart på langsiderne i forhold til Aston Martin, og derfor kom han ikke med i superpole.

© Harry Parvin/AdrenalMedia.com

"Mit første Le Mans var frygteligt. Vi var så mange omgange bagefter, at det hele var ligegyldigt, og først da jeg krydsede målstregen gik det op for mig, hvor stort et løb, det er. Der var noget magisk over at se forløsningen hos teamet efter så mange dages hårdt arbejde. Dengang var det ren udholdenhed. Hvis du kunne gennemføre et Le Mans uden at skulle i garagen undervejs, stod du ret sikkert på podiet bagefter. I dag er bilerne blevet så holdbare, at det er sprintløb med tætte kampe fra start til slut. Det er både fysisk og psykisk hårdere, og så handler det alligevel om erfaring og om at holde hovedet koldt og ikke forsøge at vinde løbet på første omgang," lyder det fra Jan Magnussen.

Le Mans 2020

Løbsstart er lørdag kl. 14.30.

TV2 Danmark dækker 24-timers løbet på live tv på hovedkanalen, men ikke på streamingtjenesten TV2 Play. TV2 er udfordret af, at de første timer om lørdagen ligger samtidig som Tour de France, og at man kun må sende Le Mans på hovedkanalen. Derfor stilles der først om til Le Mans lørdag kl. 21.05.

Den danske streamingtjeneste dplay.dk sender hele løbet live via deres app

Løbet kan ses på Eurosport fra start lørdag kl. 14.30.

Man kan også downloade den officielle FIA WEC-app til sin smartphone og købe den særlige Le Mans-pakke (79 kr.), som giver fuld adgang til både livestreaming, resultater, interviews med mere.

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...