Første danske kvinde på podiet i Le Mans

Blev årets første dansker - og den første danske kvinde nogensinde - på podiet i Le Mans efter fin kørsel i Aston Martin

17. juni 2015 af Bil Magasinet

Christina Nielsen blev årets første dansker - og den første danske kvinde - på podiet på Le Mans, da hun lørdag middag sluttede på en flot andenplads generelt i et opvarmningsløb forud for årets 24 timers løb.

I sin flotte azurblå Aston Martin V12 Vantage GT3 deltog Christina i Aston Martin Racing Festival og her kørte hun, i et felt på 38 biler, den flotte andenplads hjem foran blandt andet hendes amerikanske teamejer Kevin Buckler, der selv har vundet GT klassen ved 24 timers løbet på Le Mans og har en generel sejr ved 24 timers løbet på Daytona. Løbet, der varede i alt 45 minutter, blev afsluttet under safetycar efter en voldsom afkørsel fra en af konkurrenterne og det betød desværre, at Christina ikke kunne angribe den førende bil i kampen om sejren.

Deltagelsen i Aston Martin Racing Festival har givet Christina en lille forsmag på 24 timers løbet på Le Mans, hvor hun arbejder målrettet på at deltage i 2016.

”Det har været en helt igennem fantastisk oplevelse, at deltage i Aston Martin løbet på Le Mans” fortalte en glad Christina efter løbet. ”Der har været så mange fede oplevelser. Det var fantastisk, at få lov at køre på den bane. En helt ubeskrivelig oplevelse. Selvom vi havde 2 gange 1 times træning og kvalifikation, så er det ikke mange omgange, man når at køre på den lange bane, men jeg nød hver eneste."

"Deltagelsen i kørerparaden i Le Mans by fredag var også fantastisk. Det er helt utrolig at være dansker i den parade. I løbet fik jeg en god start og kom op som toer på første omgang. Jeg sparede lidt på dækkene og ville angribe den førende mod slutningen, men den mulighed kom desværre aldrig grundet safetycar. Men det var stadigvæk fantastisk at stå på podiet på Le Mans. Nu håber jeg bare, at det hele flasker sig og jeg kan komme tilbage og prøve det hele igen næste år, som deltager i det ”rigtige” Le Mans løb”.

24-timers løbet i Le Mans køres næste gang 18.-19. juni 2016. 

Måske er du interesseret i...