© Formula Racing

Formula Racing vender tilbage til Le Mans

Det danske Ferrari-team stiller op med rekordstort antal kørere til fjerde afdeling af Ferrari Challenge, som afvikles i forbindelse med 24-timersløbet på Le Mans

13. juni 2019 af Bil Magasinet


Det bliver et glædeligt gensyn med verdens mest berømte racerbane, når Formula Racing denne uge indtager Circuit de la Sarthe. Det danske team deltog i 24-timersløbet i 2016 med en ren dansk besætning i GTE Am-kategorien, men i år gælder det Ferrari Challenge, der afvikles som opvarmning til den franske klassiker.

"Vi stiller med 15 kørere til fjerde afdeling af Challenge-mesterskabet på Le Mans, hvilket må siges at være rekord. Vi er enormt stolte af, at vores setup tiltrækker så mange kørere, og ikke mindst øger det jo vores chance for at sikre os teammesterskabet for tredje år i træk, hvilket er vores ultimative mål med deltagelsen i serien, lyder det fra teamchef hos Formula Racing," Allan Jørgensen.

Unik chance for at køre på Le Mans-banen

På Le Mans får Challenge-kørerne en unik mulighed for at køre på den samme bane, som lægger asfalt til det berømte 24-timersløb. 

Den mere end 13 kilometer lange layout byder på klassiske sektioner som Tertre Rouge, Indianapolis, Porsche-kurverne og ikke mindst den kilometerlange Mulsanne-strækning, som brydes af to chikaner. Mere end 250.000 tilskuere overværer hvert år 24-timersløbet på Le Mans.

© Formula Racing

Fire danske Challenge-kørere til start

Formula Racing er et dansk team, som har udviklet sig til et internationalt hold med kørere fra flere dele af verden. På Le Mans vil der dog være fire danske kørere ombord bestående af Per Falholt, Peter Christensen, Claus Zibrandtsen samt Henrik Jansen, hvor sidstnævnte i øjeblikket holder en andenplads Shell Am-mesterskabet.

I den hurtigste Trofeo Pirelli-klasse er en anden Formula Racing-kører med i toppen – italienske Louis Prette, som holder en andenplads – mens libanesiske Tani Hanna og canadiske Erich Cheung sidder på henholdsvis første- og tredjepladsen i Coppa Shell-mesterskabet. I det samlede teammesterskab fører Formula Racing med 44 point.

© Formula Racing

Ferrari Challenge 2019

Fjerde afdeling af Ferrari Challenge Europe på Le Mans blev skudt i gang med to træningssessions torsdag formiddag, mens kvalifikation fandt sted torsdag eftermiddag. 

Selve løbet afvikles som ét samlet brag af et ræs med alle klasser lørdag formiddag som opvarmning til 24-timersløbet.

Opdateringer, resultater og livestreaming: http://live.ferrari.com

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...