Danskerbilen: Vi er 100 procent klar

Aston Martin Young Drivers vandt amatørklassen på Le Mans sidste år og vil gentage sejren i Pro-klassen

11. juni 2015 af Steen Bachmann

 

Danskerbilen fra Young Driver AMR vandt GT-klassen for amatører i 2014, så i år har Aston Martin Racing givet teamet en større udfordring ved at tilmelde dem i Pro-klassen. GTE Pro er den højeste klasse i GT racing, og på Le Mans er verdens bedste kørere samlet.

Nicki Thiim, Christoffer Nygaard og Marco Sørensen kører #95 Aston Martin Vantage mod fabriksteam fra Porsche, Ferrari og Corvette, og lander dermed midt i det mest spændende felt af GT-biler nogensinde på Le Mans. Thiim sad i vinderbilen i 2014, Nygaard vandt for Young Driver AMR i 2010 og kører Le Mans for femte gang, mens Sørensen er Le Mans rookie.


 
"Det er umuligt at forudsige noget som helst i et 24-timers løb, men vi kan med sikkerhed sige, at dette års Le Mans bliver fantastisk. Vi kan ikke konkludere noget ud fra tiderne fra testdagen, og der er kun tilmeldt stærke kørere og biler i klassen. Vi har både en god bil og et godt kører team, så vi hører til helt fremme."

24-timers løbet i Le Mans får grønt lys lørdag kl. 15 og sendes på TV2 og Eurosport. 

Nicki Thiim:
"Le Mans er et specielt race, der ikke ligner noget andet. Man mærker dramaet uger før, det begynder, og jeg er begejstret for at komme herned efter sejren i GT-klassen sidste år. Der er ingen andre steder i verden med så hård konkurrence i GT-klassen, og jeg glæder mig til at komme i gang."

Marco Sørensen:
"Testdagen 31. maj var første gang, jeg var på Le Mans, og jeg er virkelig imponeret. Testdagen gik godt, og bilen er hurtig både på tør og våd asfalt. Det bliver mit første 24-timers løb, og jeg glæder mig selvfølgelig til det bliver alvor."
 
Christoffer Nygaard:
"Vi har midlerne til at vinde klasse, så det er op til vi kørere at få bilen først i mål. Jeg tror, vi har mulighed for at vinde. Bilen er sat optimalt op, og performer godt i både tørt og vådt vejr."

Måske er du interesseret i...