© Gary Parravani/Formula Racing

Bag facaden: Se de danske Le Mans-køreres billeder her

Selvom Tom Kristensen ikke længere viser det danske flag på Le Mans-banen, er Danmark fortsat rigt repræsenteret i verdens hårdeste motorløb. På de sociale medier kan man komme med bag kulissen.

14. juni 2016 af Esben Skrumsager

Dansk motorsport ser ud til at være inde i en imponerende periode, for overalt på de store racerbaner kan man efterhånden finde dansk-klingende efternavne på deltagerlisterne.

Og Le Mans er absolut ingen undtagelse. Danmark har i mange år været pænt repræsenteret, men i år er hele otte danske racerkørere med i verdens hårdeste motorløb.

Det store dansker-team

En af de væsentlige årsager til det høje danske deltager-antal er, at Ferrari-teamet Formula Racing udelukkende består af danske racerkørere. Det drejer sig om Johnny Laursen, Mikkel Mac og Christina Nielsen.

Teamet har på sin Facebook-side delt en række billeder fra ankomsten til banen i Frankrig. Dem kan du se herunder:

Christina Nielsen er den første danske kvinde bag rattet i en racer på Le Mans-banen, og det giver formodentlig en smule nerver. Men med stor succes i bagagen har hun formodentlig også en vis portion selvtillid med i kufferten til Frankrig.

Legenden leger videre

Jan Magnussen er efterhånden ved at være noget af en legende i international motorsport. Men selvom han kender Le Mans-banen som sin egen indkørsel, så er det stadig noget helt specielt at deltage i 24-timersløbet på den historiske racerbane.

Det kan man fornemme på den seneste opdatering fra Jan Magnussen-lejren, hvor han har vedhæftet et lækkert galleri med billeder fra forberedelserne i Frankrig.

Familiefoto

Der findes billeder, som er oplagt at lægge ud på de sociale medier, og så er der andre, som sjældent egner sig til en tur på eksempelvis Facebook. Familiefotos høre ofte til i den sidste kategori, men der er naturligvis undtagelser. Racerkører Nicki Thiim leverer en af den slags undtagelser her:

Nickis danske team-kammerat, Marco Sørensen, er ligeledes ved at få sommerfugle i maven:

The face you make when you see your car. 😁 #AMR95 #LeMans24 @astonmartinracingofficial @24hoursoflemans

A photo posted by Marco Sørensen (@marco_sorensen) on

Heldigvis går det hele ikke op i dæk, benzin og omgangstider. De to danske Aston Martin-kørere ser i hvert fald ud til at hygge sig gevaldigt udenfor racerbanen.

...og der bliver også kørt i andet end dyre racerbiler:

Le Mans 2016 løber af stablen i den kommende weekend med løbsstart lørdag d. 18. juni kl. 15.00.

Dette års danske deltagere er Marco Sørensen og Nicki Thiim (Aston Martin Racing - Aston Martin Vantage), Michael Christensen (Dempsey-Proton Racing - Porsche 911 RSR), Jan Magnussen (Corvette Racing - GM - Chevrolet Corvette C7.R) samt Christina Nielsen, Mikkel Mac og Johnny Laursen (Formula Racing - Ferrari 458 Italia).

Måske er du interesseret i...