© Cadillac Racing

Amerikansk mærke vender tilbage til Le Mans - her er bilen!

Cadillac får comeback på Le Mans næste år med en hypercar, der skal køre fuld sæson i WEC-serien

10. juni 2022 af Steen Bachmann

Dagen før 2022-udgaven af 24-timers løbet i Le Mans viser Cadillac deres Project GTP Hypercar. Den skal i 2023 deltage i serierne IMSA WeatherTech SportsCar Championship og FIA World Endurance Championship, der omfatter 24-timers Le Mans.

“Cadillac vil igen konkurrere på den globale scene blandt verdens bedste racingteams, og vi er begejstrede for at vende tilbage til Le Mans efter 20 år," siger Global Cadillac Vice President, Rory Harvey. 

Skal vise fremtidens Cadillac

“Ved at deltage i både 2023 IMSA and WEC mesterskaberne får Cadillac Racing mulighed for at demonstrere vores evner, håndværk og teknologi."

Prototypen er udviklet i samarbejde mellem Cadillac Design, Cadillac Racing og den itaienske bilbygger Dallara. Den er designet med mærkets karakteristika med lodrette lygter og skarpe kanter, og skal vise fremtidens designstil for mærket.

© Cadillac Racing

Cadillac har deltaget i den amerikanske sportsvognsserie IMSA siden 2017 og har scoret sejre og mesterskaber med racerbilen Cadillac DPi-V.R.

“Det er en ære at deltage i Le Mans med et ikonisk amerikansk mærke som Cadillac,” siger Laura Wontrop Klauser, GM sports car racing program manager. 

“Hele teamet er spændte på at have ansvaret for at bygge videre på Cadillacs racinghistorie og på at skulle deltage i verdens hårdeste motorløb."

V8'er får hjælp fra lille elmotor

Den nye hypercar har en nyudviklet 5,5-liters DOHC V8 uden trykladning og med assistance fra en lille elmotor og et forholdsvist lille batteri. Der vil senere komme en gadeudgave af raceren, der vil lande i familien af performancebiler som CT4-V og CT5-V.

Cadillac kører test sommeren over og deltager for første gang i et løb i Rolex 24 hours Daytona i 2023.

© Cadillac Racing

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...