Tiltrængt opdatering: Mitsubishi forsøger at redde dårlige salgstal på Space Star

Mitsubishi er klar med et facelift af deres lille Space Star, som har solgt markant dårlige i år sammenlignet med sidste år.

16. august 2016 af Mathias Brandt

Mitsubishi introducerede den lille Space Star tilbage i 2014. Det var en prisbillig bil, som skulle konkurrere mod Hyundai i20 og Peugeot 208. Men salget har ikke været imponerende i år.

Sammenlignet med i20 og 208 som henholdvis har solgt 2.113 og 5.531 indtil videre, så har Space Star kun solgt 680 biler.

Det er altså gået hurtigt ned ad bakke for den lille japanske model. Sidste år solgte Mitsubishi nemlig 3.140 Space Star.

Nu forsøger Mitsubishi at booste salget med blandt andet LED-lygter og bedre materiale og finish i kabinen, alt sammen til en startpris på 99.000 kr. 

Den opdaterede Space Star fås med Apple Carplay, Bluetooth og navigation – alt sammen til under 120.000 kr. 

På motorfronten sker der ingenting, de to trecylindrede motorer på henholdsvis 1.0 og 1.2 liter videreføres til den opdaterede Space Star. 

Med hhv 71 og 80 hestekræfter blev Space Star aldrig en raket på fire hjul, men med en køreklar vægt på 920 kg, har den heller ikke så meget at slæbe på, så forbruget kan holdes nede på mellem 23,3 – 25,0 km/l.

Som udgangspunkt fås Space Star med en 5-trins manuel gearkasse. Men til 1.2’eren kan kunder nu købe den med en automatiseret CVT-gearkasse. 

Mitsubishi har ifølge eget udsagn spurgt deres Space Star-kunder om, hvad de savnede ved deres bil, og ud fra det har Mitsubishi forsøgt at skabe en bedre bil. Derfor er designet blevet skarpere og topversionen Instyle er udstyret med BI-xenon-forlygter samt LED-positionslys.

Du kan selv opleve den opdaterede Space Star hos din lokale Mitsubishi forhandler i den kommende weekend d. 20-21 august.

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...