Mitsubishi parat til dansk comeback

Nyudviklede modeller og lavere yen-kurs skal give nye kunder i butikken

5. november 2013 af Mikkel Thomsager

Mitsubishi har ligget underdrejet herhjemme i en længere periode, men med nye spændende konceptbiler på Tokyo Motor Show sidst i november er der håb for mærkets fremtid. Vi spørger Thomas Lykke, pr - og marketingchef for Mitsubishi Danmark A/S, hvad de har tænkt sig.

Mitsubishi har været meget fraværende på det danske marked de seneste to år. Hvorfor?
"Vi ophørte simpelthen med at importere biler i december 2011. Tsunamien betød, at leveringssituationen blev meget usikker. Mitsubishi-fabrikkerne blev ikke ramt direkte, men det blev flere underleverandører. Det betød også, at Mitsubishi gik over til at aftale priser på kvartalsbasis, hvilket vi fandt uholdbart. Desuden var yen-kursen, som vi handler bilerne i, meget ufordelagtig."

Hvordan er situationen så nu?
"Produktionssituationen er stabiliseret og yen-kursen markant bedre, hvilket har gjort det muligt at forhandle fornuftige priser på plads. Derfor gør vi klar til at genstarte mærket i Danmark."

Hvordan har I holdt forretningen gående i mellemtiden?
"Vi havde bygget et lille lager op, inden vi stoppede importen, så vi kunne fortsat sælge nye biler i en periode derefter. Derudover har vi levet af den ikke ubetydelige Mitsubishi-bilpark, der allerede findes i Danmark."

Hvordan ser forhandler-situationen ud?
"Enkelte forhandlere er stoppet, men trods manglende leverancer har forhandlerne faktisk været trofaste. Der er 34 i alt, heriblandt to nye i henholdsvis Hillerød og Køge, så på den front, er vi godt rustet. Mange af dem har nydt godt af, at vi har et relativt stort eftermarked, men der foreligger naturligvis en stor opgave med at motivere forhandlerne igen."

Hvad sker der nu?
"Vi starter forsigtigt, og primært med et lille udvalg af kendte modeller. Colt er udgået, til gengæld reintroducerer vi den 4-dørs Lancer sedan 1,6 (konkurrent til Mazda 3 sedan, red.). Vi nåede at introducerer ASX (konkurrent til Nissan Qashqai, red.), inden importen stoppede. Den bliver nu reintroduceret i flere varianter, og den kommer også med automatgear."

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...