Mitsubishi Eclipse Cross rød front
Mitsubishi Eclipse Cross

Mitsubishi er klar til dansk comeback

Det tidligere så populære japanske mærke lancerer ny SUV med Åbent Hus i weekenden - få detaljer og priser her

22. maj 2018 af Steen Bachmann

Mitsubishi's afdeling for produktion af personbiler har fået tæsk de seneste år med tsunamien i Japan og afsløringer af fusk med brændstofmålinger i 2016. Kursen skal lægges om, og det sker med fokus på tre områder:

* En ny generation af SUV'er. Mitsubishi har været specialist på firehjulstræk siden den første Pajero kom i 1982, og arven skal danne basis for nye SUV-modeller.

* Design med kant. Det skal være slut med biler, som skal tiltale alle. Hellere begejstre få end bygge biler, der forsvinder i mængden.

* Nye teknologiske løsninger, som kunderne efterspørger.

Mitsubishi Eclipse Cross rød front
Mitsubishi Eclipse Cross

Den første model i offensiven er SUV'en Eclipse Cross. Den låner sit navn fra en coupé fra 1980'erne og meget af sin teknik fra den større Outlander. Firehjulstræk kan tilkøbes.

Designet er en blanding mellem en SUV og en coupé, men Mitsubishi skriver, at her er plads til fem voksne i kabinen. Bagsædet kan skydes fem og tilbage i længderetningen, så her enten er god benplads bagi eller et større bagagerum.

Fem stjerner af Euro NCAP

Instrumentbordet har stemmestyret og trykfølsom 7" skærm og Apple CarPlay, og foran føreren vises de vigtigste oplysninger på indersiden af forruden via et head up-display.

Alle varianter har nødbremse, kollisionsadvarsel, alarm for utilsigtet vejbaneskift, regnsensor og bakkestart-assistent, mens adaptiv fartpilot, advarsel for tværgående trafik, Multi Around Monitor med 360 graders kamera og advarsel i blinde vinkler er ekstraudstyr.

Den europæiske organisation for vurdering af sikkerhed i nye biler, Euro NCAP, har givet modellen de maksimale fem stjerner.

Mitsubishi Eclipse Cross
Mitsubishi Eclipse Cross

Motoren er en nyudviklet 1,5-liters turbobenziner med 163 hk/250 Nm. 6-trins manuel gearkasse er standard, men der fås også en ny trinløs CVT-gearkasse med otte kunstigt indlagte trin.

Priserne begynder ved 283.880 kr. for en 1,5T Inform med 163 hk, manuelt gear og forhjulstræk. Mitsubishi yder fem års fabriksgaranti på den nye Eclipse Cross.

Den 26. og 27. maj holder de danske Mitsubishi-forhandlere Danmarkspremiere på Eclipse Cross.

Mitsubishi Eclipse Cross
Mitsubishi Eclipse Cross

Danske priser

Eclipse Cross 1,5T Inform
Pris: 283.880 kr.
Udstyr: Aircon, sædevarme for, regnsensor, elspejle med varme, justerbart bagsæde, 7 airbags, automatisk nødbremse, tagrælinger og radio/CD-anlæg.

Eclipse Cross 1,5T Invite+
Pris: 306.970 kr.
Udstyr: 18” alufælge, beskyttelsesskjold under kofangerne, nøglefri adgang, bakkamera, 2-zone klima, aut. op/ned blænd på forlygter, DAB-radio, 7” skærm, fartpilot med mere. Merprisen for automatgearkasse er 20.000 kr.

Eclipse Cross 1,5T Intense+
Pris 343.970 kr. med manuelt gear og forhjulstræk
368.970 kr. med aut. gear
398.975 kr. med aut. gear og firehjulstræk.
Udstyr: LED-forlygter, panoramasoltag, opvarmet rat, opvarmet forrude, Multi Around Monitor, sædevarme bag, head up-display, Rockford Fosgate-audioanlæg med 9 højttalere med mere. 

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...