Mitsubishi ASX 2,2 DI-D Instyle 4WD aut.
Mitsubishi ASX 2,2 DI-D Instyle 4WD aut.

Lidt for gamle dyder

Uge 20/14 Mitsubishi ASX 2.2 DI-D Instyle 4WD NOT

19. maj 2014 af Mikkel Thomsager

Mitsubishi ASX er en crossover-model og en direkte konkurrent til Nissan Qashqai og Mazda CX-5. Den er ikke uden sjæl, men selv om den introduceres i Danmark nu, er der reelt tale om en reintroduktion, og nogle steder virker den allerede bedaget.

Den reintroducerede Mitsubishi ASX er også ugens testbil i Bilradio på Radio24syv. Lyt til programmet her.

Mitsubishi-fabrikken blev hårdt ramt af tsunamien i april 2011, men allerede inden da var den danske importør trængt af en høj yen-kurs, og importen stod på standby i mere end to år. Nu er begge dele sat på plads, og den danske importør reintroducerer mærket med ASX-modellen, som stammer fra 2010.

ASX holder fast i en gammel Mitsubishi-dyd: Den er ganske kørevillig både i styretøj og motor. Testbilens 150-hestes 2,2-liters turbodieselmotor har masser af overskud og ikke skyggen af turbotøven. I betragtning af biltypen er der også et fint styretøj, og affjedringskomforten er acceptabel.

Kabinen er også forbavsende rummelig. Men efter en tur bag rattet sidder man alligevel tilbage med indtrykket af, at det er en gammel bil. En del udstyr ser eftermonteret ud, og plastik-finishen er af den gamle, hårde type.

Prisen starter ved 230.000 kr. og det lyder jo umiddelbart fint. Men det gør den nye Nissan Qashqai også, og den virker betydeligt mere moderne i kabinen, og den er lige så veludstyret til prisen.

ASX har sidestykker i Peugeot 4008 og Citroën C4 Aircross, men ingen af dam markedsføres i Danmark mere.

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...