Mitsubishi Space Star 1,2 Intense
Mitsubishi Space Star 1,2 Intense

Det hele for det kvarte

Uge 34 Mitsubishi Space Star 1,2 Intense PRISHOT

18. august 2014 af Mikkel Thomsager

Mitsubishi er i fuld gang med en reintroduktion af mærket i Danmark. Efter flere års fravær, skal mærket atter være synligt og kendt i Danmark, og i foråret blev crossover-modellen ASX reintroduceret til det Mitsubishi troede var en god pris.

230.000 kr. for en veludstyret, rummelig cross-over lignede da også en fin pris. Men kort efter blev ASX underbudt af den helt nye og mere lækre Nissan Qashqai og af Suzuki SX4 S-Cross, der oven i købet satte prisen yderligere ned, da salget ikke slog.

Resultatet er 147 Mitsubishi ASX på danske plader frem til august. I samme periode er der solgt 2.300 Nissan Qashqais og knap 1.000 af den nye Suzuki.

Det var helt sikkert ikke hvad Mitsubishi havde håbet, så da bil nr. 2 i det nye danske Mitsubishi-program skulle introduceres, blev der ikke taget chancer med prisen. Til en startpris af 90.000 kr. står den nye Space Star virkelig godt, og top-modellen 1,2 Intense, som har blandt andet nøglefri adgang, nøglefri start, klimaanlæg, bluetooth, fartpilot, komplet ratbetjening som standard til 115.000 kr., står endnu bedre. 

Det er priser, der måler sig med konkurrenter i mikro-bilklassen, hvor Hyundai i10 er det bedste bud lige nu, men reelt er Space Star en del større. Den hører faktisk til i minibilklassen sammen med Fiat Punto, VW Polo og Co., hvilket selv sagt yderligere sætter prisen i fokus.

Størrelsesmæssigt bevæger Space Star sig dog blandt de mindste i minibilklassen sammen med Nissan Micra, som den minder en del om.

På miniussiden tæller mængder af hånd plast i kabinen. Der er ingen maling i motorummet og på indersiden af tankdækslet. Den 3-cylindrede motor er kvik nok til bybrug, men den ryster og larmer i kabinen og køreegenskaberne er dissideret ærgerlige. Space Star krænger i sving, styretøjet er helt dødt og affjedringen kan ikke følge med på hårde bump.

Dog er retningstabiliteten overraskende god, og den 5-trins gearkasse gør det også hæderligt.

Tilbage står indtrykket af en Space Star, der ikke rutter med køreglæden, men til gengæld gør det med udstyr, plads og pris, og den er en ener på markedet lige nu.

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...