Mini Cooper S
Mini Cooper S

Toys"R"us

Uge 19/14 Mini Cooper S HOT'N FUNNY

11. maj 2014 af Mikkel Thomsager

"Hva' syn's du om den", spurgte redaktionschef Anders Richter, der jeg kom retur efter en kort tur i den Mini Cooper S, som han ellers lavede test af.

Jeg bed mig selv lidt underlæben og svarede med et tøvende "Jow da".

Anders var der imod begejstret. Se hans test af Mini Cooper S på tv2.dk eller lige her.

Mini ligner en legetøjsbutik. Indretning, instrumenter, betjening og belysning er så forskellig fra alle andre biler, at det er overvældende ved første blik. Senere - efter et par dage bag rattet - blev jeg mere begejstret - på den barnlige måde.

Mini Cooper S er også ugens testbil i Bilradio på Radio24syv. Lyt til det her.

At køre Mini Cooper S er som at shoppe i Toy'R'us. Det er det rene spas, og man føler, at man kunne blive ved i det uendelige. Men kunne man det, eller er det i virkeligehden sjovt at blive i butikken på uendelig tid?

Så længe kørte jeg ikke Mini, så jeg nøjes med at konstatere, at det var mega spas, at køre den. Den er stuffed med gadgets og spøjse løsninger, som omdrejningstælleren omkring det store centeridsplay, eller mellemgassen ved nedgearing, eller lysshowet i kabinen (som ganske vist også var at finde i forgængeren), eller den sjove startknap, eller nogen af de andre sjove greb.

Eller lyden, som vitterlig har strofer fra den originale gamle Mini.

Eller styreegenskaberne, som er lækkert direkte.

Eller....

Det er svært ikke at blive underholdt.

Men der er også en overraskende lille kabinen, bliens udvendige mål, taget i betragtning. Der er den faste undervogn med ultralavprofildæk, der lyder som om de slå fælgen i stykker, når man kører over en kansten, og der er det minimale bagagerum, der får ne Toyota Aygo til at ligne en stationcar.

Mini Cooper S er en fantastisk underholdende bil at køre i, men den er dyr (355.000 kr. til at starte med) go den er ikke ret praktisk.

 

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...