© bilmagasinet.dk

Sidste Mini forlader Longbridge-fabrikken

Arbejderne gemte en skadet Mini Clubman under den enorme bilfabrik for at undgå ballade. Nu skal bilen på auktion

16. maj 2013 af Steen Bachmann

Britiske Silverstone Auctions sætter en original Mini Clubman på auktion, der har været forladt i en tunnel under Longbridge-fabrikken i Birmingham de seneste 30 år. Det bliver dermed den sidste Mini, der forlader det, der engang var verdens største bilfabrik.

Bilen blev anvendt som internt transportmiddel på fabrikken, da den ved et uheld blev ramt af en affaldscontainer. For at undgå ballade med chefen menes arbejderne at have efterladt den i en tunnel, og her stod den indtil fornylig, hvor en tidligere ansat fik tilladelse til at fjerne den.

‘The Longbridge Tunnel Mini’ sælges 27. juli på Silverstone-auktionen uden mindstepris. Nick Whale, managing director, Silverstone Auctions, fortæller:

"Det her er uden tviv en af de mest fascinerende biler, vi nogensinde har haft på auktion. Den skabte en vis postyr i Mini-kredse, da den blev opdaget i 2012, for mange mente, at den skulle blive, hvor den var, som en mindesten til ære for Mini'en".

Det noteres, at den originale Mini Cluman 1275 GT har kørt 11 miles, og at der må påregnes visse reparationsomkostninger og en hel del kærlighed for at bringe den i køreklar stand.

© bilmagasinet.dk

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...