Premiere: Mini Clubman

Den nye Clubman med to lodret hængslede bagdøre er designet af danske Anders Warming

29. juni 2015 af Bil Magasinet

BMW AG viser for første gang stationcarudgaven af den nye Mini. I Berlin forklarede Peter Schwarzenbauer - medlem af bestyrelsen i BMW AG og ansvarlig for MINI - hvordan han ser udviklingen af MINI brandet:

"Siden begyndelsen i 1959 har MINI stået for ideer, inspiration og passion. Dette vil ikke ændre sig. Den nye MINI Clubman er symbolet på vores redefinerede brand-filosofi. Vi vil i fremtiden fokusere på fem modeller med stærke og individuelle karakterer. Samtidigt åbner vi op for nye ideer og nye forretningsområder, samt en udvikling af mærkets visuelle identitet".

Danske Anders Warming, der er født i Gentofte ved København, startede sin karriere i BMW Group i 1997, og har siden 2011 stået i spidsen for MINI Design-afdelingen i München.

"Jeg har tegnet biler hele mit liv, og er meget inspireret af dansk design. Den nye MINI Clubman er resultatet af emotionelt design, smarte løsninger og ekstremt mange muligheder for individualisering. Bilen byder på maksimal plads indenfor med et minimalt ydre," siger Anders Warming.

Motorprogram

Modellen lanceres i Danmark ultimo oktober med tre motorer:

MINI Cooper Clubman: 3-cylindret benzinmotor, 136 hk, 19,6 km/l, CO2: 118 g/km
MINI Cooper S Clubman: 4-cylindret benzinmotor, 192 hk, 16,1 km/l, CO2: 144 g/km
MINI Cooper D Clubman: 4-cylindret dieselmotor, 150 hk, 24,4 km/l, CO2: 109 g/km

Clubman får elektromekanisk styring (Servotronic) og 6-trins manuel gearkasse som standard, mens der for første gang i en MINI kan vælges en 8-trins Steptronic automatgearkasse (MINI Cooper S Clubman og MINI Cooper D Clubman). Til MINI Cooper S Clubman fås også en sportsautomatgearkasse, men automatgearkassen til Cooper Clubman er en 6-trins Steptronic.

Designet er en fortolkning af den originale Clubman med lang silhuet med fire sidedøre og en skulderlinje, der skal understrege bilens længde og tyngdepunkt. Den har en stejl bagende med de karakteristiske splitdøre, der som ekstraudstyr kan åbnes individuelt ved at stikke foden ind under kofangeren. 

Data
L/B/H 425/180/144 cm
Akselafstand 267 cm (+12 cm i forhold til den nuværende model)  
Bagagerum 360-1.250 liter

Danske priser forventes i starten af oktober.

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...