Mini One D M/Ray- og Pepper-pakker

1. maj 2013 af Steen Bachmann

Vi plejer at afslutte artikler om Mini med konstateringen af, at deres biler styrer fabelagtigt og er sjove at køre i, men de er også skrabet udstyret og for dyre. Men det er slut nu! Mini monterer en pakke med læderrat, velourmåtter, højdejusterbart passagerforsæde, tågeforlygter, klimaanlæg, kørecomputer samt lys- og aflægningspakke uden at tage ekstra for det, hvilket er udstyr for ca. 40.000 kr. Oven i det får du lige nu også en pakke med lakerede sidespejle i valgfrie farver, fartstriber, stafferinger og emblem. Det giver alt i alt udstyr for mere end 56.000 kr. uden merpris, og det gør Mini til et godt køb, hvis du er til sjove biler. Testbilen er en Mini One D, der kører med 1,6-liters turbodiesel. Den har seks manuelle gear og yder anstændige 215 Nm ved 1.750 o/min, og da bilen vejer under 1.200 kg, mangler du ikke power. Bevares, den er ingen raket på motorvejsrampen, men trækker solidt op til 150 km/t, så tag den i stedet ud på små snævre veje, som enhver Mini elsker. Her klistrer testbilen til den iskolde asfalt og skal provokeres voldsomt, før den slår lidt med halen, når du slipper speederen. Herlig bette bil!

Flotte alufælge kom desværre ikke med i udstyrspakkerne, og da Minien leveres med kedelige 16” stålfælge, bliver du nødt til at tilkøbe 17” alu til (15.400 kr. inkl. vinterdæk). Testbilen har desuden metallak til 10.531 kr. Som månedens mest meningsløse ekstraudstyr har testbilen også Mission Control. Det er et system med en kvindelig og en mandlig stemme, der giver bilen liv med talte beskeder, diskuterer dine handlinger og kommer med venlige henstillinger, når du glemmer sikkerhedsselen. Når alle startprocedurer er overstået, og du slipper koblingen, lyder der “Let’s Mini!”, og kører du vildt hurtigt gennem et sving, siger dine to kommentatorer “Yihaa!”. Du kan også køre en time uden, at der sker noget, hvorefter de pludelig bryder ind med oplysningen om, at Mini sælges i mere 76 lande verden over. Systemet er overflødigt, men med til at give bilen personlighed. Der kan downloades andre temaer via Mini’s app til smartphone, der følger dig og bilen.

Mini yder kun to års garanti, hvilket er for lidt, så overvej at tilkøbe fuld service, vedligeholdelse og reparationer i fem år/70.000 km for 19.215 kr. Kunne jeg leve med en diesel-Mini? Ork ja, den giver fint mening for biltosser med højt km-behov og kærlighed til styreglade biler. Kan vi få en århusiansk version af Mission Control (og en gang chiptuning), er vi i mål.

 

Mini One D M/Ray- og Pepper-pakker

Pris 234.000 kr. Motor R4, 1.598 cm3, 16V, turbodiesel
Ydelse 90 hk ved 4.000 o/min / 215 Nm ved 1.750 o/min

Topfart 184 km/t 0-100 km/t 11,4 sek. | EU-miks 26,3 km/l

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...