Mini med 4.400 hestekræfter

Cummins Mini har en V16-motor på 95 liter, der yder et moment på mere end 16.000 Nm

25. juni 2015 af Bil Magasinet

I 2010 viste motorproducenten Cummins verdens stærkeste MIni med 3.500 hk. På årets Goodwood Festival of Speed 25.-28. juni er de klar med en opdateret udgave med 4.400 hk.

"Minien med 3.500 hk gav os en masse opmærksomhed, for folk havde aldrig set noget lignende. Vi besluttede at opgradere motoren og har den med på Goodwood igen i år," siger Steve Nendick, Cummins Communications Director.

Turbodieselmotoren hedder QSK95 og har 16 cylindre. Hver cylinder har et slagvolumen på 5,9 liter. Motoren er udviklet til lokomotiver, entrepenørmaskiner og flådefartøjer, og overholder de skrappe U.S. Tier 4 Final emissions regulativer med en avanceret efterbehandling af udstødningsgasser (selektic catalytic reduction (SCR), der anvendes i mange moderne busser og lastbiler. Motoren har commonrail-indsprøjtning.

Desværre kan den ikke køre. Det ville kræve en transmission, brændstoftank, kølesystem og udstødning, der hver ville være på størrelse med en Mini. Samlet set ville køretøjet være på størrelse med en 18 meter lang og 3,5 meter høj lastbil med hænger, hvis motoren skulle i drift.

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...