Den ondeste MINI til dato!

For tredje gang i historien placeres bogstaverne GP på en MINI John Cooper Works. Denne gang er det på den hurtigste og kraftigste MINI nogensinde.

21. november 2019 af Mathias Brandt

For tredje gang i historien placeres bogstaverne GP på en Mini John Cooper Works. Mød gang er det på den hurtigste og kraftigste Mini nogensinde.

Første gang Mini viste den nye John Cooper Works GP, var som konceptbil på biludstillingen i Frankfurt i efteråret 2017. Nu er det klar med en produktionsklar bil, på årets biludstilling i Los Angeles.

"Mini fylder 60 år i år. Den ene hyldest til jubilæet var premieren på den fuldelektriske Mini Cooper SE. Den anden hyldest er den helt nye Mini John Cooper Works GP, en sportslig køremaskine i Minis mest ekstreme form og den absolut hurtigste model til gadebrug", siger Mette Lolholm, Corporate Communications Manager for Mini i Danmark.

Bliver produceret i 3.000 eksemplarer 

Den første Mini John Cooper Works GP kom på markedet i 2006, den anden i 2013. I dag er begge modeller eftertragtede samleobjekter, der kun er blevet produceret i begrænset antal. Det kommer den nye Mini JCW GP også til at være helt præcist bliver der produceret 3.000 nummererede eksemplarer i alt.

Her ses de tre forskellige generationer af MINI GP. Bilen fra 2006 står til højre og bilen fra 2013 til venstre. 

Stadig udstyret med forhjulstræk

Motoren i Mini John Cooper Works GP kender vi allerede fra den nye BMW M135i. Det er 2-liters, firecylindret turbomotor på 306 hestekræfter og et drejningsmoment på 450 Nm. 

Kræfterne bliver sendt ned i asfalten via en 8-trins automatgearkasse med differentiale på forhjulene. 0-100 km/t er overstået på 5,2 sekunder og speedometer stopper først 265 km/t. 

Undervognen er sænket 10 mm i forhold til en almindelig Mini JCW, derudover har den fået specielle motorophæng. Den har selvfølgelig også fået monteret en speciel sportsudstødning, som nok skal sikre knald og brag.

For at sikre maksinal bremseevne er Mini JCW GP udstyret med et sæt store 360 mm ventilerede bremseskiver på forakslen. Mini JCW GP leveres med 18” aluminiumsfælge som standard. 

Vilde detaljer fra konceptbilen 

Der er flere detaljer, som er kommet med fra konceptbilen. Den store hækspoilere og ekstreme skærmkasser i kulfiberforstærket plast har vi set på konceptbilen. De forreste hjulkasser bliver også dekoreret med bilens individuelle nummer (0001 – 3000).

Traditionen tro er bagsæderne sløjfet til fordel for en tårnstiver, der forstærker karrosseriet og forbedre køreegenskaberne.

De to sportssæder er klædt i skind og alcantara med røde kontrastsømme, som matcher de røde sikkerhedsseler. Også i interiøret er bilens individuelle nummer fremtrædende, nemlig på interiørlisten foran passageren. Hver nummereret del er 3D-printet specifikt til den enkelte bil.

Hvor når kommer Mini John Cooper Works GP

Den nye Mini John Cooper Works GP bliver lanceret i marts 2020. Baseret på de nuværende afgiftsregler estimeres en startpris på omkring 770.000 kroner. De endelige tekniske data vil foreligge i december, og her vil også den endelige pris blive bekræftet.

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...