mini cabriolet elbil

Mini Cooper SE Cabrio bliver den anden eldrevne åbne bil på det danske marked efter Fiat 500e Cabriolet.

© PR

ENDELIG kommer der en topløs elbil mere på det danske marked!

En fiks idé på et møde for ni måneder siden bliver nu til en eldrevet Mini Cooper med kaleche. Produktionen starter i april

15. februar 2023 af Steen Bachmann

Eldrift er perfekt til åbne biler: Biltypen er ikke lavet til performance-kørsel på en bane eller en snoet vej, og batteriet i bunden kan gøre det ud for den forstærkning, men ellers er nødt itl at lave i konstruktionen for at kompensere for den manglende stivhed i toppen.

Mini meddeler, at der går en eldrevet Cooper med stofkaleche i produktion i 999 eksemplarer. 

Gokart-følelse i åben Mini

”For tre år siden lancerede vi den fuldelektriske MINI Cooper SE, og i dag er hver femte Mini, der sælges i Europa, den fuldelektriske version. Det har ansporet os til en serie af Mini Cooper SE Cabrio. Jeg er glad for, at vi kan tilbyde 999 Mini-kunder en ekstraordinær og eksklusiv gokart-følelse under åben himmel,” siger Stefanie Wurst, som er øverste chef for det britiske bilmærke.

Mini Cooper SE Cabrio fås i Enigmatic Black eller White Silver. Dørhåndtag, emblemer samt rundt om for- og baglygterne er i Resolute Bronze. Mini-logoer og modelbetegnelsen er i matchende Piano Black. 

mini cabriolet elbil

Den åbne Mini har unikke udstyrsdetaljer på dørlisterne, og tallet fra 1 til 999 markerer den eksklusive produktion.

© PR

Sportssæderne er i Mini Yours Leather Lounge-design og har sædevarme og justerbar lårstøtte, og her er sportsratm piano black-overflader og gule farvedetaljer.

Dimensionerne på bilen er de samme som på den almindelige Cooper SE. Elmotoren på forakslen yder 184 hk og bilen kører fra 0-100 km/t på 7,3 sekunder. Den elektriske rækkevidde er 201 km.

Den elektriske softtop-kaleche har Mini Yours-design med Union Jack-mønster og kan åbnes og lukkes under kørslen med op til 30 km/t.

Efter 2025 bliver der ikke lanceret flere biler med forbrændingsmotor fra mærket. Inden 2027 vil de fuldelektriske modeller stå for mindst 50 procent af Mini’s globale salg og fra 2030 vil Mini være et elbilmærke.

Det skriver Bil Revyen 2023

"Den elektrificerede Mini hedder SE til efternavn og er en ganske vellykket elbil. Batteripakken på 32,6 kWh giver en rækkevidde på op til 234 km, og det kan være lidt en presser om vinteren, hvor rækkevidden ofte er halveret. Køreegenskaberne er typisk Mini, og det gør, at man lidt kan tilgive den korte rækkevidde. De fleste kilometer bag rattet foregår med et stort smil, og skulle du gå tør for el, kan batteriet lade op til 80% af kapaciteten på 35 minutter."

Læs Bil Magasinets 2023-test af elbilen Mini Cooper SE

Der findes to øvrige åbne elbiler på markedet i 2023: 

Fiat 500 e Cabriolet - læs Bil Magasinets test 

Maserati GranCabrio Folgore som vi forventer at se senere på året. 

mini cabriolet elbil

Den åbne MIni har to symbolske bagsæder til mindre børn. Fokus er på de forreste sæder.

© PR

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...