Mini classic electric

Hvad er nu det: En eldrevet Mascot?

På New York International Auto Show præsenterer Mini en helt speciel bil: En elektrisk version af den klassiske Mini

30. marts 2018 af Steen Bachmann

”The classic Mini Electric” kombinerer den klassiske Mini med moderne teknologi. Med bilen vil Mini sende et signal om sit ønske om at bevare det klassiske brand samtidig med at hylde ny teknologi.

På Frankfurt Motor Show i 2017 viste Mini konceptbilen Mini Electric Concept, som baner vejen for mærkets første fuldelektriske bil. Mini Electric er baseret på Mini 3-dørs og vil blive produceret på Mini-fabrikken i Oxford. Mini Electric lanceres som færdig produktionsbil i 2019 – lige inden 60-årsdagen for den klassiske Mini.

Mini classic electric

Mini er en vigtig del af den bæredygtige mobilitet i BMW Group. I 2008 præsenterede mærket Mini E - baseret på forgængeren for den nuværende Mini 3-dørs. 

Der blev produceret omkring 600 eksemplarer, som blev anvendt som erfaringsindsamling under hverdagens forhold. Disse erfaringer har spillet en central rolle for udviklingen af BMW i3, som har haft verdensomspændende succes siden 2013.

Mini classic electric

"The classic Mini Electric", der præsenteres i New York, er et omhyggeligt restaureret eksempel på den klassiske Mini Cooper. 

Den røde maling suppleres af et kontrasthvidt tag og de karakteristiske bonnet stripes sammen med det gule Mini Electric-logo i mærkeemblemet og på hjulnavene. 

Den elektriske klassiker forbliver tro mod mærket, både hvad angår det visuelle udseende og køreegenskaberne. Den elektriske motors spontane kraft giver en ny dimension til den velkendte gokart-følelse, der hjalp med at drive den lille britiske bil i sin oprindelige form til verdensomspændende popularitet. 

Mini classic electric

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...