Kinesisk el-stationcar overrasker positivt
Hvis du er på jagt efter en stationcar, der kører på el, er der meget lidt at vælge i mellem. Indtil nu har valget været begrænset til en Porsche Taycan Sport Turismo til mindst 800.000 kr - men nu er MG klar med et MEGET billigere alternativ, og det første indtryk er imponerende godt. Det kan du se meget mere om i videoen her:
Test af MG5: God begyndelse
Søren Juul
Markedets eneste klassiske elektriske stationcar fragter flot familien på en behagelig undervogn, men som stationcar har den et par mangler.
MG kan som det eneste mærke herhjemme tilbyde en klassisk el-stationcar til Familien Danmark. MG 5 er cirka på størrelse med en VW Golf Variant, men med en elmotor under fronthjelmen.
Jeg står på p-pladsen i den lokale Jem & Fix med indkøbsvognen fuld af byggematerialer og er i gang med at sende kineseren i praktik som familiens praktiske ven.
Vil du hellere hente terrazzo-fliser i Italien uden at skulle holde ladepause, så har vi netop haft fingrene i en fremragende diesel-Mercedes, som Steen Bachmann faldt helt i svime over.

MG5 har bagagerum som en hatchback
Trods stationcar-karrossen er bagagerummet ikke noget af prale af efter traditionel målestok: Der kan være over 600 liter i en Golf Variant, men her må du næsten nøjes med plads som i en hatchback.
Bagsæderne kan nedfældes, hvis du har brug for ekstra plads, men de to væltede ryglæn ligger som to store klodser inde i kabinen og stjæler plads. Det er ret upraktisk, når du vil pakke bilen med bagage som et spil Tetris.
MG’en har dog noget, som få fossilbiler kan prale af: En brugbar midterplads på bagsædet, da gulvet er helt fladt og giver plads til alle passagerer deromme, omend man godt kunne bruge noget mere lårstøtte.
Indenfor må designerne have skulet til sine europæiske konkurrenter for inspiration. Instrumentpanelet med den bløde finish og store, rektangulære skærm i midten ligner lidt noget fra en Skoda Enyaq. Den runde gearvælger ligner noget fra en Jaguar, mens kontakterne til rudehejset minder om noget fra… Mercedes?
Jeg ved det ikke, men romkuglen af europæisk bilstil er appetitlig. Tag denne “dyre” Luxury-version, for merprisen på 10.000 kr. i forhold til Comfort-udstyr og opgrader udstyrslisten med 360 graders parkeringskamera, elektrisk indstillelig forsæde, kunstlædersæder og 17” alufælge.

Dommen over MG5
Vi synes:
MG 5 er en hæderlig og velkørende elbil til prisen, men den dumper som stationcar.MG5 er en mellemklasse stationcar
MG5 måler 460/182/154 cm (L/B/H), hvilket placerer den i klasse med den kendte mellemklasse stationcars som VW Golf, Ford Focus, Opel Astra, Peugeot 308 og flere. Men MG5 er bygget som elbil fra bunden af, hvilket gør den mere rummelig i kabinen.
Bagagerummet er på 479 liter eller 1.367 liter, når sæderne lægges ned, og angiveligt er der mere end 25 aflæggerum i kabinen. MG5 kan også få træk på, men den må kun trække 500 kg.
Læs også: De mest interessante elbiler på markedet.
Drivline fra MG ZS
Teknisk set benytter er MG5 samme motor og batteri som den kraftigt opdaterede 2022-årgang af den kompakte og høje ZS. Det vil sige én elmotor, der trækker forhjulene med 156 hk/280 Nm.
Energien kommer fra et 61,1 kWh-batteri, som giver en rækkevidde på op til 400 km (WLTP).
Til en startpris af 289.999 kr. er MG5 10.000 kr. dyrere end billigste MG ZS, hvilket skal tilskrives, at MG5 er en større og mere rummelig bil med syv cm længere mellem akslerne.
Læs også: Test af Audi A4

MG5 koster 10.000 kr. mere end MG ZS
Den nye MG5 Electric kommer til Danmark i fire forskellige karrosserifarver (hvid sort,sølv og rød)i to udstyrsvarianter: ”Comfort” til 289.999 kr. og for yderligere 10.000 kr. ”Luxury”.
Standard fra billigste version er aircondition med partikel-luftfilter, komplet led-lys, nøglefri adgang og start samt komplet sikkerhedspakke med adaptiv fartpilot, frontassistent til undgåelse af kollisioner inklusive automatisk nødopbremsning, vognbaneassistent og køassistent.
Med Luxury-versionen får man desuden klimaanlæg, 360 graders parkeringskamera, elførersæde, kunstlæder, 17” aluminiumsfælge og mere.
Der er fine pakker til en god pris, og som den første stationcar er MG5 endnu ene på markedet. MG’s egen ZS ligner en hård konkurret i et elbilmarked, hvor SUV-karrosseriet er det mest populære.
Læs også: Elektrisk GTI? Alt om MG4
