MG4 XPower til under 300.000 kr
MG har offentliggjort prisen på deres nye MG4 XPower. Det er en lille firehjulstrukket raket, der vejer under 1.900 kg og har en samlet effekt fra sine to elmotorer på 435 hk. Det lyder som noget, der kunne koste kassen, men virkeligheden er en anden. For 299.990 kr. kan du nemlig få fingrene i den elektriske hatchback, som sender dig af sted fra 0-100 km/t på 3,8 sek.
Alle ved efterhånden, at Tesla har nogle af markedets skarpeste priser og deres Model 3 Performance var indtil nu kongen af flest kræfter p. krone. Performance-varianten er dog netop er udgået til fordel for et kommende facelift af Model 3 Performance.
Men inden den blev taget af markedet, kunne man få en Performance med 513 hk til 426.990 kr., hvilket vil sige, at én hestekraft koster 832,3 kr.
I MG4 XPower’s tilfælde koster én hestekraft kun 689,4 kr.

MG'en står knivskart i det nye sportslige trim, der får den til at ligne noget til en halv mio. kr. Du kan køre fra stort set alt på denne side af en stor sportsmotorcykel i et lyskryds.
© S. BachmannTest: Hvordan kører MG 4 XPower?
Steen Bachmann, september 2023
Når man drejer drejehjulet i midten over på D, og slipper bremsen, triller MG'en som en almindelig elbil.
Den starter i køreprogram Normal med baghjulstræk og 231 hk fra den bageste elmotor, men når du skifter til Sport, kan en automatisk kobling slå den forreste elmotor til på to tiendedele sekund. Dermed er der 435 hk og et gigantisk moment (sejtræk) på 600 Nm til rådighed.

X Power-varianten står på 18" fælge og fås i en unik tofarvet lakering med Hunter Green som primær farve. Plastikskørter og tagspoiler i kulfiber-look er standard.
© S. BachmannMG4 klamrer sig til asfalten
Første gang jeg planker speederen i bund forventer jeg rusken i rattet og en bil, der er ved at falde fra hinanden, men det sker ikke.
Det er, som om nogen har hvisket MG'en i øret, at den er en BMW, for selv om den ikke har BMW's raffinerede undervogn og atletiske måde at køre på, klamrer den sig til asfalten og tordner afsted uden hvin fra dækkene.
MG'en dykker ikke ind i et skarpt sving som en arrig letvægter, men er mindst lige så kompetent som andre aktuelle kinesiske elbiler til den dobbelte pris. MG angiver en standselængde på 34 meter fra 100-0 km/t, hvilket imponerer (hvis det er rigtigt) i sammenligning med en Ferrari Roma Spider til 5 mio. kr., der skal bruge 32 meter.

El-sportsstolene er beklædt med Alcantara og har 3-trins varme. De ser godt ud, men er blødere, end man skulle tro, og savner sidestøtte ved offensiv kørsel i kurver.
© S. BachmannPrisen er en sensation
De Alcantara-beklædte sportsstole ser godt ud, men yder ringe støtte under offensiv kørsel i kurver, og hjælpesystemerne er desværre stadig ringe - MG kunne godt have ringet og spurgt Bosch eller en anden underleverandør, om de kunne hjælpe.
Batteriet kan lades med 11 kW hjemme og op til 140 kW ude, og der er 7 år/150.000 km garanti på bilen og syv år på batteriet.
Skal du til trackday eller skal du bare føre dig frem, er her et nyt Track Mode er et program, der logger, hvad bilen gør, og bruger du den på en racerbane til en trackday,
Vi synes
MG4 XPower er en sensation i betragtning af, at du ikke vil kunne komme i nærheden af en tilsvarende brugt benzin-GTI til samme pris, medmindre den er 10 år gammel.
Fire varianter af MG4 Electric
- MG 4 Nordic Edition er en af Danmarks billigste elbiler. Til 229.999 kr. får du en rækkevidde på 350 km og varme i sæder og rat, men må undvære navigationsanlæg og bakkamera. Batteriet kan kun lades med én fase, så det går langsomt.
- MG 4 Luxury med 62 kWh batteri var dén, vi havde til langtidstest. Den kan køre op til 435 km og koster 279.999 kr., men den er overflødiggjort af to nye varianter, der kan bestilles fra september 2023:
- MG 4 Extended Range med 74 kWh batteri, 245 hk og en rækkevidde på op til 520 km
- MG 4 X Power med 62 kWh batteri, 435 hk og op til 385 km.
MG 4 X Power
Opbygning 5-dørs hatchback, 62 kWh batteri, 435 hk, 600 Nm, to elmotorer, firehjulstræk.
Præstationer 0-100 km/t 3,8 sek., topfart 200 km/t, rækkevidde (WLTP) 385 km (test: 320-350 km), ladeeffekt hjemme/ude 11/140 kW, forbrug WLTP 187 Wh/km.
Dimensioner L/B/H 423/184/152 cm, vægt/påhæng 1.878/500 kg, bagagerum 363-1.165 liter
Dæk Bridgestone Turanza 235/45R18
Garanti 7 år/150.000 km, 7 år på batteri
Pris 299.990 kr.
Få af de nye kinesiske bilmærker konkurrerer på pris, men dét gør MG Motors. De introducerer nu en hatchback med to elmotorer og en 0-100-tid på 3,8 sek. til en pris, der ligger 20.000 kr. under den tilsvarende VW ID.3 med under den halve effekt.
Det er en forrygende pris, men kan den billige elbil håndtere de mange kræfter?
Bil Magasinet langtidstester MG 4
Den 5-dørs MG 4 debuterede i 2022 til under 300.000 kr. Bil Magasinet havde den til langtidstest over 20.000 km og var generelt begejstrede samtidig med, at vi stort set tilgav det, den ikke er så god til – den er jo billig.
Vi var glade for, at baghjulstrækkeren MG 4 er sjov på en snoet vej og at den hurtigt finder plads i en lille familie som en trofast og ganske rummelig bil med stor bagklap og fint fungerende mekanik.
Vi brokkede os blandt andet over:
- Vognbaneassisten er desværre slået til som default og er ubrugelig, fordi den flår og river i rattet i stedet for at hjælpe med at køre bilen
- Den adaptive fartpilot er irriterende nervøs og foretager unødvendige opbremsninger og famtomopbremsninger i stedet for at løfte speederen og se tingene an
- Når man stiger ind i bilen og vil køre, er det tilfældigt, om der går to eller ti sekunder, før bilen gider starte
- De meget små bogstaver i menuerne er svære at aflæse
- Æstetik var der heller ikke råd til i kabinen, hvor skærmen med digitale instrumenter er decideret uskøn.
Kan du leve med det, får du virkelig meget bil i en MG 4.

2024-årgangen af MG 4 har fået visker i bagruden. Den savnede vi på vinterdage med slud og sjap.
© S. BachmannUnderholdning fremfor rækkevidde
Vi har været bag rattet og kombinationen af den relativt lave vægt og høje effekt har skabt en underholdende elbil. Udover det høje antal hestekræfter, har MG også udstyret XPower med et sæt velformede forsæder med Alcantara i midten, som i langt højere grad holder chaufføren fast i sædet, hvis man møder et sæt snoede landeveje.
Batteripakken har en samlet bruttokapacitet på 64 kWh, hvilket giver en rækkevidde på 385 km, men med en hidsig speederfod ryger denne rækkevidde endnu længere ned. Men man køber vel heller ikke en XPower, for at få det maksimale ud af rækkevidden, men for at få det største smil på læben – og det lykkes den med.

Bilen vejer ind med en køreklar vægt inklusive 75 kg fører på 1.878 kg. Den må trække en lille trailer på 500 kg. Dækkene er Bridgestone Turanza Enliten i 235/45 på 18" alufælge, og bremserne er dimensioneret til den høje effekt og vægt.
© S. Bachmann
Sleeper design
Designet er fortsat diskret, så man skal være skarp for at spotte modellen i det fri. De største ændringer de nye 18" alufælge og en 'British Racing Green'-lakering. Derudover ligner MG4 XPower og MG4 Luxury hinanden.
For at håndtere alle kræfterne er både affjedringen og krængningsstabilisator blevet forstærket. Styretøjet er blevet mere responsiv. Desuden klarer den sving fint med elektrisk differentiale og 100% variabel drejningsmoment. Så den kan styre præcis, hvor mange kræfter der kommer til hvert dæk.
Den kan lynlade med 150 kW, så 10-80% opladning tager 35 min, hvilket matcher den standard MG4.