X-Klasse er Mercedes' første pick-up

Mercedes har indtil videre holdt sig ude af pick-up-segmentet, men det lader til at ændre sig i slutningen af 2016. Vi har de første billeder af X-Klasse’n.

3. maj 2016 af Jeppe Gudmandsen

Det er nu bekræftet, at Mercedes introducerer en ægte pick-up, som skal tage kampen op med legenden Toyota Hilux og de andre stærke konkurrenter i klassen. Den får efter alt at dømme navnet X-Klasse, som passer ind i Mercedes’ modelprogram.

Der er et stigende ønske fra køberne i pick-up-segmentet om, at bilerne skal være mere personbilsagtige og komfortable at køre i, selv om det naturligvis ikke må gå ud over bilens evner til at knokle som arbejdshest.

Siden Volkswagen Amarok kom på markedet i 2010, er der blevet spekuleret i, hvornår Mercedes mon ville sende en tilsvarende bil på markedet, og det lader til at blive i oktober 2016 på Paris Motorshow.

Under det design, der efter sigende bliver karakteristisk Mercedes, gemmer sig teknik fra den seneste Nissan Navara. Det betyder, at den stive bagaksel nu har skruefjedre i stedet for bladfjedre og at bagakselen bliver holdt på plads af adskillige arme i det såkaldte multilink-system.

Nissan Navara er til test i næste nummer af Bil Magasinet (juni-nummeret) og gør god figur, så mon ikke X-Klasse kommer til at gøre det samme.

Hvor Nissan Navara kun fås med en 2,3-liters diesel, kommer X-Klasse til at have et større udvalg af motorer og gearkasser. Regn med, at der både kommer 4- og 6-cylindrede Mercedes-motorer og valg mellem manuelt gear og automatgear.

Det lader endda til, at der kommer en hybrid-version med benzin- og elmotor. Det er dog ikke sikkert, at den kommer til Danmark.

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...