© Daimler

Unimog besejrer verdens højeste vulkan

Mercedes G-klasses' brutale storebror sætter ny højderekord for motoriseret bjergbestigning.

26. januar 2020 af Søren Juul

Hvilket køretøj ville du vælge til en seriøs gang bjergbestigning? Her på redaktionen ville vi nok tage en Land Rover Defender eller Mercedes-Benz G-klasse udstyret med grove dæk, et spil i snuden og turbo på sædevarmen.

I 70 år har Unimog'en været en trofast hjælper på videnskabelige ekspeditioner kloden rundt.

© Daimler

Matthias Jeschke, ejer af firmaet Extrem Event, valgte to stk. af G-klassens brutale storebror, Unimog'en, i varianten U 5023 til at fragte sin 10-mand store ekspedition mod toppen af verdens højeste aktive vulkan. Den hedder Ojos de Salado, er 6.893 meter høj og ligger i Chile.

© Daimler

Missionen var i første omgang at installere nødradio-anlæg i fire forskellige lejre på vulkanen til gavn for videnskabsfolk og bjergbestigere. Da den sidste radio var installeret i 6100 meters højde, gik Jeschke efter at sætte ny verdensrekord for, hvor højt oppe man kan køre over havets overflade. 

Ojos de Salado ligger i Atacama ørkenen - og er en del af Ildringen, der er et bælte af vulkaner, der ligger langs de amerikanske og asiatiske stillehavskyster. 

© Daimler

En af Unimog'erne nåede op til 6.694 meter og slog dermed den gamle rekord fra 2014, der blev sat af selvsamme Jeschke i en Mercedes-Benz Zetros.

De terrængående lastvogne fik support til ekspeditionen af Mercedes-Benz Special Trucks, der riggede de to Unimog U 5023 til med særlige dæk, forstærkede spil og karrosserier med variable tyngdepunkter. 

En standard Unimog U 5023 har 231 hk – og et drejningsmoment på 900 Nm ved 1.400 o/min. Topfarten er begrænset til 89 km/t. 

© Daimler

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...