© FDM/ Euro NCAP

Topkarakter til Mercedes CLA

Suzuki S-cross og Peugeot 2008 vurderes også som meget sikre

24. oktober 2013 af Bil Magasinet

Årstidens farver og kortere dage afslører, at vi har bevæget os ind i årets fjerde kvartal, og 2014 er rykket nærmere. Det betyder som altid ekstra travlhed hos Euro NCAP, hvor mange producenter skal have crashtestet deres seneste modeller, inden det fælleseuropæiske testsamarbejde fra årsskiftet skærper kravene til bilers sikkerhed.

Fjerde kvartals første pulje af biler, der har mødt muren hos Euro NCAP tæller dog kun fire biler, hvoraf Jeep Cherokee, der klarer testen til fem stjerner, ikke kommer på det danske marked og dermed er uinteressant.

Anderledes forholder det sig med de tre øvrige, der ikke bare får de maksimale fem stjerner hver. Nok så interessant repræsenterer Peugeot 2008 og Suzukis helt nye SX4 S-Cross en ny type familiebil som alternativ til de populære MPV’er. Her er der lagt vægt på brugsværdi og køreglæde. Samtidig sidder man højt, så bilerne ikke bare giver et godt overblik, men også er nemme at komme ind og ud af. Tilmed er prisen til at betale, og dermed passer de lige ind på det danske marked.

© FDM/ Euro NCAP

Suzuki S-Cross

”Ikke mindst den nye Suzuki SX4 S-Cross slipper godt fra crashtesten med et endog meget flot resultat. Sikkerhedsmæssigt kommer både den og Peugeot 2008 med et højt niveau af passivt sikkerhedsudstyr, mens den aktive sikkerhed ikke har helt samme høje niveau. Eksempelvis har ingen af de to biler automatisk nødbremsesystem, som fra årsskiftet bliver en del af testen, og det er deres held, at de er testet inden da,” siger FDMs repræsentant i Euro NCAP-samarbejdet, Søren W. Rasmussen.

Peugeot 2008

Det er dog kun Suzuki SX4 S-Cross, der har mødt muren. Da Peugeot 2008 er stort set identisk med mærkets 208-model, har Euro NCAP overført de fem stjerner, denne fik sidste år. Da kravene til fodgænger- og børnesikkerhed fra årsskiftet blev skærpet, er der dog taget højde for det i beregningen.

© FDM/ Euro NCAP

Mercedes-Benz CLA

Også Mercedes CLA klarer mødet med testmuren med bravur og får - helt som forventet - fem stjerner.

”Mercedes CLA er en sporty firedørs sedan, som er bygget på samme platform som Mercedes A-klasse, der blev testet til fem stjerner sidste år. De to biler er derfor langt hen ad vejen identiske. Blandt andet en motorhjelm, som løfter sig ved påkørsel af en fodgænger, giver dog den nye CLA en bedre fodgængersikkerhed,” siger Søren W. Rasmussen.

Se alle resultaterne fra den seneste og tidligere Euro NCAP-test på www.FDM.dk/crashtest

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...