Mercedes A180d 2018 hvid

Test: Derfor er Mercedes A-klasse tilbage i topform

Vi tager den nye Mercedes A-klasse under armen for at finde ud af, hvordan den klarer livet i hverdagen. Det første indtryk lover rigtig godt.

3. november 2018 af Anders Richter

Helt ny generation af Mercedes A-klasse

Tyskerne er klar med en ny generation af A-klassen, og der er lagt i ovnen til et spring i den rigtige retning. Den udvendige grundform er stadig den samme, men der er sket en hel del. Designet på bagenden virker mere buttet men samtidig også mere tillokkende, og øjnene i snuden lugter mere af CLS end E-klasse. Det er dog i kabinen, at de egentlige nyheder er gemt.

Mercedes A180d 2018 hvid

Luftdyser som i et jetfly

Bag rattet er der kommet en hel del nyheder til, og det er tydeligt, at Mercedes med denne model vil ramme en befolkningsgruppe i den yngre ende. De lækre luftdyser ligner jetmotoren på et fly, og de lyser om aftenen, så du ved, om der blæser varme eller kolde vinde i kabinen. Rattet er fyldt op med nye knapper til at styre skærmen bag rattet samt alle de andre elektroniske gadgets.  

Mercedes A180d 2018 hvid

Du kan sagtens leve med basisversionen

Testbilen er en Style-version, hvilket er et pænt ord for basisversion. Det betyder blandt andet, at skærmen i midten kun er på 7”. Det giver en stor sort kant rundt om skærmen, men hvis du kan leve med det, fungerer det sådan set godt. Midterskærmen styres fra pladen i midterkonsollen – det fungerer godt, og virker gennemført. Du kan vælge at opgradere til en Premiumpakke med begge skærme på 10,25” sammen med en stribe andet udstyr. Pakken koster dog 55.000 kr., så hvis du ikke er tech-nørd, kan den undværes.  

Mercedes A180d 2018 hvid

Dieselmotoren er hentet fra Renault

Den nye A-klasse har allerede været med i en stortest i Bil Magasinet, hvor den slog Volvo V40, men alligevel endte bag en BMW 1-serie, som har alderen imod sig. En af årsagerne var køreegenskaberne. Hvis det er det vigtigste for dig, så skynd dig endelig hen til den nærmeste BMW-forhandler. Går du mere op i at pendle over de lange stræk, så er det dog i høj grad værd at overveje den nye A-klasse.Komforten er særdeles god, og selv om den 1,5-liters dieselmotor på 116 hk, der er hentet fra Renault Clio, virker lidt grov i de lave omdrejninger, har Mercedes fået dæmpet maskineriet godt, når krumtappen snurrer lidt hurtigere.  

Mercedes A180d 2018 hvid

Adaptiv fartpilot er længst fremme i bussen

Dobbeltkoblingsgearkassen klarer det godt, og når først du cruiser, kan du læne dig tilbage og nyde din adaptive fartpilot (ekstraudstyr til 13.931 kr.), som er kalibreret på en måde, som konkurrenterne kunne lære meget af. Den er opgivet til 23,8 km/l, og det tal virker både realistisk og opnåeligt i hverdagen, hvis du kører pænt. Eneste spørgsmål er så, om du vil kunne leve med en VW Golf 115-hestes diesel med DSG-gear til 50.000 kr. mindre. Hvis det bare handler om at få en komfortabel pendlerbil, så virker det som en billigere løsning. Den har dog ikke samme gode stil som A-klassen.

Mercedes A180d 2018 hvid

Specifikationer

  • Bil Mercedes-Benz A180d Style DCT
  • Pris 340.680 kr. 
  • Motor R4, 1.461 cm3, 8V, turbodiesel
  • Ydelse 116 hk ved 4.000 o/min, 260 Nm ved 1.750 o/min
  • Topfart 202 km/t 
  • 0-100 km/t 10,5 sek.
  • EU-miks 23,8 km/l

Du kan få mange flere gode historier i Bil Magasinet, som udkommer hver måned. Få de første 6 numre af Bil Magasinet direkte ind gennem brevsprækken. Prisen er kun 199 kr. Du sparer 220 kr. Læs mere om det gode tilbud lige her.

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...