Mercedes-Benz EQ


© Mercedes-Benz Danmark

Se de nye elbiler fra Mercedes-Benz

For lidt over et år siden viste Mercedes deres Vision EQS i Frankfurt – nu viser de den konkrete plan og de nye EQ-modeller

29. oktober 2020 af Frederik Hauschildt

Seks nye elbiler planlagt

Mercedes har annonceret seks nye elbiler baseret på den samme, nye platform. De nye elbiler er:

  • EQS
  • EQE
  • EQS - SUV
  • EQE - SUV
  • EQA - SUV
  • EQB - SUV

Selv om de nye elbiler deler navn og klasse med tilsvarende eksisterende søsterbiler, så er platform altså helt ny. 

Mercedes-Benz EQ

Fra venstre mod højre: EQS SUV, EQS, EQE

© Mercedes-Benz Danmark

EQS har lang rækkevidde

Én af de ting, den nye Mercedes-base medbringer, er aktionsradius. Og rigtig meget af den. Med op til 700 kilometers kørsel på batteriet jævnfør WLPT, lover EQS at blive én af de elbiler med allerlængst rækkevidde.

Ifølge Mercedes kan den nye base dog også husere mindre batterier, og vi skal ikke endnu forvente, at samtlige EQ-modeller fremover kan køre 700 kilometer. Basen er nemlig modulær, og kommer således til at ligge til grund for de forskellige størrelsesklasser, de forbrændingsmotoriserede søsterbiler har.

Mercedes tester i koldt og varmt klima

Rækkevidden har Mercedes gjort en indsats for at holde: I både ekstraordinært kolde og varme klimaer verden over udføres test, der skal forsøge at sikre både hastighed og rækkevidde.

Mercedes-Benz EQ
© Mercedes-Benz Danmark

Fra koncept til produktion

Når vi bringer nyheden om EQ-serien, så er det ikke første gang, EQS rammer skærmen. For omkring et år siden lancerede Mercedes nemlig Vision EQS, og vi var med, da det skete. Nu er konceptet så blevet til virkelighed, om det så endnu dækkes af den umiskendelige sort-hvide kamoflage.

Alligevel kan man godt begynde at sammenligne koncept og produktionsbil: Baglygterne har fået deres egne huse i stedet for at være integreret som hundredevis af små Mercedes-logoer. I de linjer der kan ses for kamoflage, er det tydeligt, at grillens form er bibeholdt.

Mercedes-Benz EQ


© Mercedes-Benz Danmark

Mercedes regner med at kunne begynde produktionen af EQA allerede i 2020. EQB vil blive produceret fra næste år. EQS vil kunne bestilles fra 2021, og skal produceres på samme fabrik som den nuværende S-klasse, Factory 56, Sindelfingen.

Vi venter stadig spændt på præcise lanceringsdatoer, såvel som et prisestimat på de nye elbiler.

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...