Stjerneparade: Det ultimative AMG-dragrace

Hvilket tysk kraftværk er hurtigst; R4, V6, V8 eller V12? Du bliver overrasket over, hvem der kommer først fra start i denne video, hvor nogle af de fedeste Mercedes-AMG modeller får fuld pedal på en landingsbane.

10. januar 2017 af Daniel Bohnsen

De fartglade tunere fra Affalterbach har gennem tiden lavet nogle fantastiske særmodeller af Mercedes-Benz biler. Men siden den ene af AMG's grundlæggerne, Hans Werner Aufrecht, solgte de sidste rettigheder til Daimler/Chrysler-koncernen i 2005, er antallet af modeller skudt i vejret under navnet Mercedes-AMG.

Mercedes-AMG er en alsidig afdeling, der laver hidsige versioner af alt fra den mindste A-klasse til superbilen AMG-GT og den legendariske offroader, G-klassen. Her er motorstørrelser på alt fra 2,0 liter til 6,2 liter, cylindre mellem 4 og 12, varierende antal turboer samt både to- og firehjulstræk.

En broget AMG-flok, men et tæt løb!

Så hvilken har mest at byde på, når asfalten er flad, og vejen er lige? Britiske carwow har samlet et bredt udvalg AMG-modeller til et umage dragrace mellem cabrioleter, SUV'er, små hatchbacks og superbiler.

Som du kan se i videoen herunder, er én af de store overraskelser nok 3. pladsen, der indtages af den lille A45 med sin 2-liters række-4'er. Faktisk fører den ræset langt hen ad vejen, men den har selvfølgelig også firehjulstræk og 381 hestekræfter...

Det er tæt løb, og med 3286 hestekræfter samlet på én bane går det pænt stærkt. Så hvis du ikke helt kan tyde resultatet og står nede ved din lokale Mercedes-forhandler på jagt efter den hurtigste model, får du her AMG-sejrsskamlen:

  1. Mercedes-AMG GT 4,0 V8 biturbo
  2. Mercedes-AMG S65 Coupé 6,0 V12 biturbo
  3. Mercedes-AMG A45 2,0 turbo
  4. Mercedes-AMG GLE 63 5,5 V8 biturbo
  5. Mercedes-AMG C63 4,0 V8 biturbo
  6. Mercedes-AMG SLC 43 3,0 V6 turbo

Hvilken model ville du vælge? Smid din kommentar i feltet herunder!

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...