© Daimler

Stilsikker businessbil skifter jakkesættet ud med skovmandskjorte

Mercedes slipper C-klassen løs i terrænet med den nye All Terrain-variant.

21. august 2021 af Søren Juul

Hidtil har E-klasse All-Terrain været det eneste bud på en Mercedes stationcar, der kan tage fat, når asfalten slipper op.

Snart kan du også give gas i den mindre C-klasse på en skovvej, uden at frygte bilens bug får tæsk, og du efterlader kofangerne i grøften.

Den nye C-klasse All-Terrain bliver nemlig præsenteret på den internationale IAA biludstilling, der er flyttet fra Franktfurt til München og slår dørene op til september. 

All-Terrain varianten af C-klassen lægger ansigtet i lidt barskere foldere end den almindelige C stationcar. Den har blandet andet fået en ny kølergrill, et robust skørtesæt og større hjul.

© Daimler

Klædt på til let terrænkørsel

På de udsendte pressebilleder er den nye C-klasse All-Terrain bogstavelig talt flyvende i et stenbrud, men at dømme ud fra den medfølgende pressemeddelse er det ikke et decideret offroad-monster. Mercedes skriver selv, at bilen er skabt til at boltre sig på veje med ringe underlag – og også kan klare en stejl nedkørsel eller opkørsel. 

Du kan spænde 1,8 ton anhænger efter den nye C-klasse All-Terrain, hvis du bestiller den med trækkrog. 

© Daimler

For at tackle de udfordringer har designerne pakket karrosseriet ind i et robust skørtesæt i mat plastik og redesignede kofangere med påkørselbeskyttelse nedenunder.

Undervognen er med stålfjedre, men har fået hævet frihøjden 4 cm. Forhjulenes styrespindler er forstørret en smule, 4Matic firehjulstræk er standard og bilens ESC-system byder på med to deciderede offroad køreprogrammer beregnet til enten kørsel på løst underlag eller stejle bakker, hvor man kan få hjælp af en nedkørselsassistent.   

Kabinen kommer standard med udstyrslinjen Avantgarde. Man kan vælge mellem tre forskellige farvetemaer. Bemærk det nye køreprogram på skærmen i midten. 

© Daimler

Benzin eller diesel

Motorprogrammet er indtil videre smalt: Du kan den nye C-klasse All-Terrain med en benzin- eller en dieselmotor. Begge er med fire cylindre og 48 volt mildhybrid teknologi, men resten af specifikationerne putter Mercedes med indtil videre. 

C-klasse All-Terrain forventes at få dansk debut i starten af 2022. Priserne er endnu ukendte. 

Her kommer et oplagt alternativ til Audi A4 Allroad og Volvo V60 Cross Country. 

© Daimler

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...