Mercedes SL 2022 Roadster sportsvogn
© Automedia

Spionfotos: Mercedes SL ser ond ud under papmache

Mercedes' klassiske sportsvogn går efter sigende helt tilbage til rødderne i designet. Nu er der billeder, og SL'en er klædt mere af end nogensinde

13. januar 2021 af Frederik Hauschildt

Mercedes-tronens efterfølger

Med et rygte der ikke overgås, har Sport Leicht altid været synonym med Mercedes-Benz. Den nuværende model, der har været til salg siden 2012, er så småt ved at være udskiftningsparat. Heldigvis er den nye SL lige på trapperne, og selv om intet er støbt fast endnu, så ser det spændende ud:

Siden Mågevingen (den originale 300 SL coupé med dørene, der åbner opad som en måge, der tørrer sine vinger) har SL-modellen været åben, og det vil den fortsat være. Rygter siger også, at der er en 2+2-version på vej med to små børnebagsæder som i Porsche 911.

Mercedes SL 2022 Roadster sportsvogn
© Automedia

I samarbejde med AMG

Den nye generation af SL bliver udviklet i samarbejde med mærkets tuning-afdeling, AMG. Den udvikles nemlig side-om-side med den anden generation af AMG's GT i hardtop. Kigger vi på spionbillederne, er det tydeligt at se, at Mercedes har gjort noget for at skjule sammenhængen med AMG.

Bremserne er klistret over med klistermærker, så man ikke kan se fabrikanten. Det samme gælder fælgene, der desuden ligner mistænksomt meget AMG-fælge.

Platformen ser baghjulstrukken, og rygterne går også på, at der kommer en AMG-variant af SL'en. Måske kan vi endda forvente en SL med AMG's biturbo 4,0 V8 hybriddrivline, der står til snart at lande i den nuværende GT.

Mercedes SL 2022 Roadster sportsvogn
© Automedia

Elektrisk SL?

Fremtiden for Mercedes ser grøn ud. Det viser Mercedes' seneste satsninger i hvert fald. Det faktum, at deres største skærm hidtil ikke har kurs mod andet end elbiler taler for sig selv. 

Så satsningen på en ny fossilbil virker modigt, situationen anset med nutidige øjne. Medmindre, altså, at udviklingen af en SL nu kan gøre det muligt for Mercedes at elektrificere modellen senere.

Og dog: Den konkrete platform, bilen er bygget på, er endnu ikke meldt ud, men et kvalificeret bud ville være MEA-platformen. Det er en platform, der ikke er tilegnet el, i en sådan grad, at Mercedes har udviklet en ny platform til det formål.

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...