Mercedes-Benz EQ EQS EV elektrisk elbil 2021
© Automedia

Spionfotos: Den mest LYDLØSE S-klasse!

Vi har ventet spændt på EQS, men nu er der endelig noget, der rykker på sig: Her er spionfotos af Mercedes' nye elbil

7. januar 2021 af Frederik Hauschildt

S-klassen der ikke larmer

Mercedes står for foden af det bjerg, der hedder elbiler. EQV, som er en Vito med el-drivline, er en lille del af mærkets el-offensiv, der allerede er landet. EQC er også på dansk jord, men vi mangler endnu kroningsværket, som nærmest er synonym med Mercedes: S-klassen.

EQS er navnet på den elbil, Mercedes udvikler som søster til S-klassen. Den deler samme segment og fabrik, og skal kæmpe mod konkurrenter som Tesla Model S. 

Så når vores tyske partner, Automedia, spotter en velvoksen Mercedes med elbils-detaljer og en slibrig mangel på camouflage, så spærrer vi øjnene op.

Mercedes-Benz EQ EQS EV elektrisk elbil 2021
© Automedia

Ligesom konceptbilen?

I 2019 udkom Mercedes med et koncept af EQS, ved navn EQS Vision. Nu hvor camouflagen er fjernet fra taget af bilen, kan vi begynde at sammenligne de to: Taglinjen flyder på samme måde som på konceptbilen, og kromtrimmet går også igen. Dér hvor taglinjen møder bagenden minder også meget om det, vi så på konceptbilen i 2019.

Man kan også se, at taget er blevet farvet sort, og at overgangen mellem glas og tag derfor er mere jævn: Den bliver altså mere i stil med konceptbilen, end den var da vi så den i oktober, 2020. Fælgene kender vi fra EQC,

Mercedes-Benz EQ EQS EV elektrisk elbil 2021
© Automedia

Det tekniske

Umiddelbart er der ingen opdateringer på det tekniske plan: Mercedes regner stadigvæk med, at rækkevidden på EQS bliver omkring 700 km, hvilket lægger bilen blandt de elbiler med længst rækkevidde.

Kræfterne er stadigvæk de 475 hk, og bilen kan stadigvæk lade med 350 kW. Den teoretiske ladetid fra 0-80 pct. på 20 minutter gælder altså endnu.

Mercedes-Benz EQ EQS EV elektrisk elbil 2021
© Automedia

En ny platform

Mercedes bygger den nye EQS på en platform, der på nuværende tidspunkt ikke deles med andre biler. Den tidligere MRA-platform, som både C- og E-klassen er bygget på, kan ikke huse større batterier, og derfor kræves der en ny.

Den nye platform har Mercedes kaldt for MEA, og den er unik for elbilerne. Den er modulært opbygget, og skal således bruges til en række af Mercedes' nye elbiler:

Elbiler på MEA-platformen

  • EQS
  • EQE
  • EQS - SUV
  • EQE - SUV
  • EQA - SUV
  • EQB - SUV

Hvornår lander den i Danmark?

Mercedes' plan er, at de ialt 10 nye elbiler skal være klare til 2022. Men mange af bilerne på MEA-platformen kan vi forvente at se allerede i 2021. Blandt andre EQA og EQB kan være i forhandlerne i løbet af 2021. EQS forventes også at lande i starten af 2021.

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...