© Automedia

Fanget på kamera: AMG's hyperbil besøger Nürburgring

Mercedes-AMG One er kommet et skridt nærmere gaden, efter den for nyligt blev fanget ved Nürburgring.

19. april 2021 af Emma Steensen

Formel 1-fornemmelser

Mercedes-AMG One blev første gang præsenteret på Frankfurt Motor Show i 2017 og den ligner umiskendeligt den affotograferede hyperbil, der for nylig blev fanget iklædt forklædning foran racerbanen Nürburgring.

Flere store ligheder er at finde mellem de to biler, dog mangler bilen på billederne kulfiberpanelerne, som skulle efterligne Formel 1-bilernes aerodynamiske vinger. 
Der er også et par forskelle at spore ved baglygterne, men alt i alt ligner den nok til at stille tilskueren tilfreds i hvert fald i forhold til dramatisk fremtræden. 

Et tamt Formel 1 monster?

Motoren der driver dette kunststykke er ingen anden end selvsamme 1.6 liters hybrid V6 turbomotor, der lå i Lewis Hamiltons Formel 1 racer, da han sikrede sig verdensmesterskabet i 2015. 

Der følger naturligt en masse udfordringer med, når man vælger at lægge en Formel 1-motor i en gadebil. Først og fremmest skal Formel 1-biler køres hurtigt hele tiden for at holde motoren tilpas afkølet. Det er årsagen til de store luftindtag ovenover kabinen og på hver side. Motoren kommer til at producere i omegnen af 1000 hk og tager 11.000 omdrejninger i minuttet. Det er altså kun 1000 omdrejninger i minuttet mindre end Formel 1'ernes grænse. 

Inde i kabinen er der også Formel 1 for alle pengene med et rat, der har knapper til at styre affjedring og køreegenskaber og lamper, der indikerer hvornår der skal skiftes gear. Kabinen i sig selv har et futuristisk udtryk med en stor skærm centreret i midten og en mindre foran rattet, der viser fart og omdrejninger. 

© Automedia

275 eksemplarer allerede solgt

Det lyder måske ikke af meget med 275 eksemplarer af denne imponerende maskine, men prisen taget i betragtning bliver det meget klart, at det ikke er en bil for alle og enhver. 
Prisen lyder nemlig på den let overskuelige sum af 2,7 millioner €, hvilket omregnet i danske kroner ender på den gode side af 20 millioner. 

Hvis du ligger inde med 20 millioner kroner, som du ikke lige ved, hvad du skal bruge til, så er Mercedes-AMG One et godt bud på at give pengene godt ud. Ikke nok med at den ser vanvittig ud - med en Formel 1 motor i maven, kommer den med ret høj sandsynlighed til at køre lige så vanvittig stærkt.

© Automedia
© Automedia
© Automedia

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...