© mmm.dk

Ska´ du køre en DTM-Mercedes?

Tag racerlicens i en rasende 1990'er-Mercedes på Padborg Park

10. november 2010 af Steen Bachmann

Padborg Park fik virkelig pirret til mange danske racerentusiaster, da man i foråret præsenterede sin nye DTM-event med Mercedes-racerbiler. Det blev en sand tur ned ad mindernes allé til halvfemserne, hvor stjernekørere som Kurt Thiim og Jan Magnussen tog kampen op mod verdens bedste standardvognskørere - en kamp, som mange danskere fulgte live på TV-skærmene. Men på Padborg Park var det danskerne selv, som kunne prøve kræfter med Mercedes C-klassebilerne.

”Vi har fået rigtigt mange positive reaktioner på vores nye tiltag, og mange af deltagerne har fortalt os, at de selv har haft en personlig oplevelse med DTM-løbene i halvfemserne,” forklarer Tom Pedersen, der er Padborg Parks daglige leder. ”Vi har sågar afviklet en event, hvor en af instruktørerne var den tidligere DTM-kører Jörg van Ommen, som var teamkammerat med Jan Magnussen, og han blev helt nostalgisk ved synet af bilerne.”

© mmm.dk

Nu går Padborg Park I/S imidlertid et skridt videre med sine DTM-Mercedeser. I samarbejde med sin mangeårige samarbejdspartner, Racerskoler.dk, afvikler man også en racerskole, hvor kursisterne kommer til at tage racerlicens i DTM-Mercedeserne.
”Stort set siden banens åbning i 2003 har vi hvert år stået for flere racerskoler, hvor deltagerne har kunnet sikre sig den licens, der siden har givet dem mulighed for at deltage i egentlige løb. Enten på Padborg Park eller en hvilken som helst anden racerbane,” siger Hans-Jørn Søgård Andersen, som står bag racerskoler.dk.

”Deltagerne har imidlertid altid selv skulle have et egnet køretøj med. Nogle har på forhånd investeret i en racerbil, fordi de var meget opsatte på at komme i gang, mens andre har valgt at bruge deres personbil, som imidlertid ikke er det mest optimale køretøj, hvis man lære at blive racerkører. Men takket være samarbejdet med Padborg Park kan de nu tage licens i en af banens DTM-Mercedeser.”

Prisen for at deltage i den nye fælles racerskole, som Padborg Park I/S og Racerskoler.dk afholder, er 8.500 kroner. Det er her tale om en totalpris, da denne pris ikke bare omfatter kurset og de forbundne afgifter, men også brug af DTM-Mercedesen samt leje af styrthjelm og køredragt, der obligatorisk under racerskolen.

Racerskolen med DTM-Mercedeserne finder sted den 11. november, hvor den teoretiske del af kurset foregår aftenen forinden. Nærmere informationer kan fås ved henvendelse til enten Padborg Park I/S på 74 60 80 93 eller Racerskoler.dk på 20 21 99 96.

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...