Rudolf Uhlenhaut foran bilen, som bærer hans navn.

Sætter VANVITTIG prisrekord: Her er verdens dyreste bil

Auktionshuset RM Sotherbys har slået rekord for salg af en klassisk bil. Verden dyreste bil nu officielt en Mercedes.

20. maj 2022 af Mikkel Thomsager

Den dyreste bil - nogensinde

Mercedes sælger mange dyre biler, men torsdag præsenterede mærket en rekord, da én bil blev solgte for 1 milliard kr. Det gælder en Mercedes 300 SLR Uhlenhaut Coupé fra 1955, som er solgt fra Mercedes’ egen samling af klassiske biler for 135 mio. euro.

Bilen er en af kun to producerede. Den lagde grunden til Mercedes’ moderne forståelse af SL-begrebet. Tilnavnet Uhlenhaut refererer til manden bag bilen, Rudolf Uhlenhaut, der stod bag en stor del af Mercedes’ succes efter 2. verdenkrig, ikke mindst inden for motorsport.

Mercedes SLR300 var en gadeudgave af Mercedes succesfulde W196R Grand Prix racer, bygget til Rudolf Uhlenhaut selv. Der blev dog bygget to eksemplarer. Mercedes ejede begge, og det er faktisk uvist, om den solgte rent faktisk er den Uhlenhaut benyttede.

Den almindelige Mercedes 300 SL var en mere forsigtig udgave af samme, som blev produceret i større antal.

Slår Ferrari

Den unikke bil har hidtil været en del af Mercedes’ egen samling, som man kan se på Mercedes-museet, der ligger i forbindelse med fabrikken i Stuttgart. Mercedes besluttede sig for at sælge bilen for at lægge pengene i en fond, der skal støtte unge, der ønsker at studerende og forske i mulighederne for en bæredygtig fremtid.

Auktionen, som blev afviklet af auktionshuset RM Sothebys, fandt sted den 5. maj, men den var kun for inviterede bydere, og resultatet blev først offenliggjort torsdag.

Æren som verden dyreste bil har hidtil ligget rimelig fast hos en af den 36 Ferrari 250 GTO (1962-64), som flere gange er handlet for mere end 300 mio. kr., og endda op til 450 mio. kr. Men med denne pris sætter Mercedes en ny standard.

Læs også: Nye biler kan også være pænt dyre - her er verdens 10 dyreste nypriser.

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...