Mercedes-AMG GT R Renntech nürburgring record green
Mercedes-AMG GT R Renntech© Rennsport

Rekord: Hurtigste Mercedes på Nürburgring

Specialisten Renntech kører 'Ringen på 7:04 minutter i tunet AMG GT R på trods af trafik undervejs. Se videoen med svensk racerkører bag rattet

17. august 2018 af Steen Bachmann

Den serieproducerede udgave af Mercedes-AMG GT R har kørt de 20,832 km ensrettet landevej uden hastighedsbegrænsning på Nürburgring i tiden 7:11. Den har AMG-tuneren RENNtech nu slået med syv sekunder på trods af, at der ikke var fri bane under rekordforsøget. 

Renntech satte en tid på 7:04 i deres tunede og indregistrerede udgave af superbilen, hvilket bringer dem i eksklusivt selskab med biler som Porsche 911 GT2 RS (6:58 min.) og Porsche 911 GT3 RS (7:05 min.).

Rekordtiden blev sat ved at forbedre bilens performance. Med et R760 kit fra Renntech yder den 4-liters V8-motor 760 hk via en mere aggressiv motorstyring og egenudviklede, nye turboladere og manifolder. 

Bremserne er forbedret med en track-pakke med letvægts todelte bremseskiver med bremsevæske fra racing og kraftigere køling.

AMG-undervognen er optimeret i samarbejde med støddæmperfabrikanten Bilstein, og dækkene er Michelin Cup2 ZP med henblik på højere hastigheder i kurver. 

Se videoen med den svenske GT3-racerkører Andreas Simonsen bag rattet:

Du kan få mange flere gode historier i Bil Magasinet, som udkommer hver måned. Få de første 6 numre af Bil Magasinet direkte ind gennem brevsprækken. Prisen er kun 199 kr. Du sparer 220 kr. Læs mere om det gode tilbud lige her.

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...