© Mercedes-AMG

Rapper bygger bil sammen med Mercedes - Er det verdens værste AMG?

Musikeren will.i.am, bilsnedkerne fra West Coast Customs og Mercedes-AMG har med egne ord begået et “bilmesterværk” kaldet WILL.I.AMG. Vi advarer om stærke billeder…

13. maj 2022 af Søren Juul

Den succesfulde rapper, sanger, pladeproducer og frontmand fra The Black Eyed Peas, will.i.am, elsker biler – og i ligeså høj grad at sætte sig eget særpræg på dem.

Det har resulteret i nogle ret bizarre kreationer gennem tiden (google “will.i.am cars” og forbered dig på at få straffet øjnene). Denne gang er det gået ud over en fuldblods-sportsvogn fra Affalterbach, som nu ligner noget stylet af Dr. Frankenstein:

© Mercedes-AMG

Bæstet blev født som en skøn Mercedes-AMG GT 4-Door Coupé, men dens fire døre er blevet ombygget til et par gigantiske “selvmordsdøre” hængslet modsat.

Foran kan vi genkende den firskårne grill fra den mægtige luksus-firehjulstrækker Mercedes G-klasse, men den syner monstrøs på en to-dørs coupé.

Offeret: Mercedes-AMG GT 4-Door

© Mercedes-AMG


© Mercedes-AMG

Som en ekstra tåkrummende detalje er Mercedes-stjernen udskiftet med en bamse, der er hentet fra en tøjkollektion, der kan købes hos Mercedes-AMG Experience Center i Miami og online.


© Mercedes-AMG

Den 4,0 liters V8-biturbomotor under kølerhjelmen har fået lov at være i fred, da “AMG laver de bedste motorer” ifølge will.i.am i en længere pressemeddelse. Den blev udsendt i forbindelse med Formel 1-løbet i Miami, hvor bilen fik premiere.

© Mercedes-AMG

Formålet med bilen er ædelt nok, nemlig at give flere studerende fra dårlige kåradgang til uddannelse. Hvordan en vansiret AMG-sportsvogn i praksis kan hjælpe med dét er et godt spørgsmål, men Mercedes bakker helhjertet op om projektet:

“Mercedes-AMG's succes som performance-luksus-mærke afhænger også i høj grad af at inspirere næste generation og give dem nem adgang til de nyeste teknologier og digitale fremskridt. Det er en del af vores tradition altid at være pionerer og at turde gøre noget nyt. Vi fortsætter denne arv ind i fremtiden sammen med will.i.am” udtaler Philipp Schiemer, bestyrelsesformand for Mercedes-AMG GmbH.

Javel ja. Når det så er sagt: Er denne bil den grimmeste AMG nogensinde eller har will.i.am begået et mesterværk?

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...