Officielt: Mercedes-Benz CLS Shooting Break

4-dørs coupé-stationcar med stor bagklap baseret på den nye CLS kommer i 2012

11. november 2010 af Steen Bachmann

I april 2010 viste Mercedes-Benz denne flotte konceptbil på biludstillingen i Beijing. Shooting Break Concept var første forsmag på den nye generation af den 4-dørs coupé CLS, som fik premiere i Paris oktober, men siden da har vi ikke hørt mere til konceptbilen.

Nu bekræfter Dr. Joachim Schmidt, Executive Vice President Sales and Marketing, Mercedes-Benz Cars, at konceptbilen bliver sat i produktion i 2012 under navnet CLS Shooting Break:

"CLS-serien fascinerer mange kunder og er med til at løfte vores brand. Vi vil udvide succesen med en Shooting Break, der danner bro mellem vore traditionelle coupéer og CLS-serien, og samtidig viser vores fremtidige designstil."

Shooting Break er en gammel betegnelse, der stammer fra hestevognenes tid, og du  bestemmer selv, om du ­skriver Break eller Brake. I realiteten er der historisk set tale om en coupé med lodret bagende, ­hvilket giver et større bagagerum.

© bilmagasinet.dk

"Fronten er domineret at den gigantiske Mercedes-grill, som på SLS - noget, vi kan forvente at se på de kommende SL- og SLK-modeller. Den er dog noget problematisk proportioneret og er meget mere kantet end resten af bilen. Den store grill er simpelthen for dominerende og virker noget påklistret. Forlygterne er meget lig E-klassens - bare ikke delt i to - og kommer i produktionsudgaven som ren LED," vurderer bildesigner Jesper Hermann fra det danske designerstudi Hermann & Brandt.

 

© bilmagasinet.dk

Ud over designet har Mercedes-Benz også ­stoppet lidt ny teknologi i konceptbilen. For det første har den 100 pct. LED-forlygter ligesom f.eks. Audi A8. Men i modsætning til i Audien kan LED-lysene kombineres med Mercedes-Benz’ aktive lygtestyring, der arbejder i fem programmer plus langt-lys-assistenten. Samtidig var CLS Shooting Break først med en helt ny, 3,5-liters V6 benzinmotor med direkte indsprøjtning, som yder 306 hk og 370 Nm. Denne fås nu i den almindelige CLS.

Se video af CLS og få de danske priser

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...