Nyt dansk koncept: Lån en spritny Mercedes A-klasse kvit og frit

Det lyder næsten for godt til at være sandt, men nu kan du låne den spritnye Mercedes A-klasse kvit og frit. Læs hvordan du kommer ud og køre lige hér

3. maj 2018 af Mathias Brandt

Den 4. maj slår Mercedes-Benz dørene op til en anderledes oplevelse. Bag de i øjeblikket folierede vinduer på hjørnet af Købmagergade og Klareboderne i Indre København åbner det tyske mærke således op for City Escapes.

”City Escapes er et nytænkt oplevelsesrum, der inspirerer og giver mulighed for ture ud af byen. Nysgerrige, der kommer forbi, får med konceptet en anderledes tilgang til at opleve natur, kultur og bevægelsesfrihed. København er den første by, hvor vi afprøver City Escapes-konceptet, og er valgt, fordi vi ser den som en af de mest kreative og trendsættende byer i verden,” siger David Engstrøm, Head of PR & Communications hos Mercedes-Benz Danmark.

For Mercedes var det helt naturligt at vælge den nye A-Klasse til projektet. 

”A-Klassen er den ideelle by-bil, og netop derfor er det helt oplagt, at det er denne model, som indgår i City Escapes-konceptet. Vi vil give danskerne mulighed for at opleve den frihed, som kun en bil kan give,” fortæller David Engstrøm.

Røsnæs Fyr ved Kalundborg er en af de destinationer, du kan besøge i den nye Mercedes A-klasse. 

© Nikolaj Thaning Rentzmann

Helt konkret stiller Mercedes-Benz 20 spritnye A-Klasser kvit og frit til rådighed, som alle kan låne og køre ud i det blå. Eneste krav er, at du har dansk kørekort. Det handler om at komme ud og opdage og bruge den fantastiske natur og de utallige kulturdestinationer, der ligger på hele Sjælland. 

Uanset om du er til sildefrokost på Gilleleje Havn, vil se skulpturer i verdensklasse på Rudolph Tegners Museum, opleve den barske natur ved Møns Klint eller spise picnic i en båd og springe i vandet i Esrum Sø.

Det er forskelligt hvor længe du kan låne bilen, det afhænger af hvor destinationen ligger, og hvad aktiviteten er. Så det er tilpasset den enkelte aktivitet. Du kan altså ikke bare låne bilen og køre til Jylland og besøge din familie. 

Bliver konceptet en succes, er København ikke den eneste by. 

”Vi har valgt at afprøve konceptet i København som den første by, fordi vi ser den som en af de mest trendsættende byer i verden lige nu. Det er dog helt oplagt at rulle City Escapes ud i andre byer også, og der er bestemt også på tegnebrættet.” tilføjer David Engstrøm.

Som en del af City Escapes har Mercedes-Benz indgået samarbejder med en række museer på Sjælland og kommer til at inddrage en række uventede partnere på tværs af design, mode, natur og kultur, ligesom en særlig City Escapes-guide er blevet udviklet og trykt i knap 60.000 eksemplarer.

Ideen til City Escapes er dansk tænkt og bygger videre på de tanker om utraditionelle koncepter og samarbejder, som ligger bag Mercedes-Benz’ kulturelle platform Prxjects, der er et tæt samarbejde med musikere og kunstnere om at udvikle, udgive og vise musik, kunst og kultur.

Måske er du interesseret i...

Vil du have de seneste bilnyheder?

Du får det eksklusive særtillæg, 9 Spændende Bilsamlinger, til download, efter du har tilmeldt dig nyhedsbrevet. Bemærk dog, at der godt kan gå op til to timer.