2019 Mercedes-Benz GLE
2019 Mercedes-Benz GLE © Mercedes Benz

Mercedes-Benz GLE: Her er den nye model

Den nye generation af SUV'en er netop afsløret forud for debuten i Paris i oktober. Få detaljerne og de første billeder lige her

13. september 2018 af Jacob Dalby
© Mercedes Benz

Mercedes GLE til Danmark i 2019

Den nye Mercedes GLE lander hos forhandlerne start 2019 og skal konkurrere mod den helt nye BMW X5, Audi Q7, Range Rover Sport og Volvo XC90. 

Den kommer med både fire, seks og otte cylindre og selvfølgelig med muligheden for plug-in hybrid.

© Mercedes Benz

Luksus i kabinen

De to skærme på 12,3 tommer fra A-klassen, E-klassen og S-klassen har fundet vej ind i kabinen, der er et overflødighedshorn af træ og læder fra top til bund. 

Som noget nyt kan navigationssystemet også vise husnumrene på de huse, man passerer på sin vej. Det ligner en kabine, vi gerne vil sidde i lang tid af gangen.

© Mercedes Benz

Mere plads og loftshøjde

Mere plads og komfort, specielt for bagsædepassagerer, er også et af højdepunkterne. Akselafstanden er strukket 80 mm og det bliver endda muligt at bestille GLE med elbetjente bagsæder.

Bagagerummet er vokset med 125 liter, så det rummer 825 liter i alt og 2.055 liter med bagsæderne lagt ned – dét er et af de største i klassen.

For første gang er der også mulighed for en ekstra sæderække til de mindste, så der nu kan transporteres op til syv personer.

© Mercedes Benz

Ny benzinmotor på programmet

Til en start kan GLE bestilles enten med den firecylindrede diesel på to liter i GLE 300d eller benzinmotoren GLE 450 4Matic. Benzinmotoren yder 367 hk og 500 Nm fra rækkemotoren med seks cylindre kombineret med 22 hk og 250 Nm fra et lille 48V-system til blandt andet hårde accelerationer.

Elsystemet hjælper også på brændstofforbruget, så GLE 450 kører mellem 10,4 og 12,1 kilometer på en liter benzin alt efter hvor store hjul og hvilket udstyr, der kommer i bilen.

Alle motorvarianter bliver koblet sammen med en 9-trins automatgearkasse.

© Mercedes Benz

Intelligent undervogn

Den opdaterede luftundervogn får selskab af, hvis det bestilles som ekstraudstyr, E-Active Body Control, som ifølge Mercedes er det eneste system på markedet, der kan justere hvert enkelt hjul individuelt.

Det giver blandt andet muligheden for at mindske krængning i sving. Faktisk skal systemet efter sigende kunne sørge for, at den store SUV læner sig ind i svinget, som en motorcykel.

© Mercedes Benz

Sikkerhed i GLE

Den nye GLE er selvfølgelig udstyret med alverdens sikkerhedssystemer. For eksempel kan den, ved hjælp af live trafikinformationer, forudse ulykker eller langsom trafik på den indtastede rute. Systemet giver først melding på skærmen og hvis der ikke handles, sænker GLE selv farten, når du nærmer dig ulykkesstedet.

© Mercedes Benz

Flere varianter på vej

Priserne er endnu ikke offentliggjort, men en pris tæt op ad den gamle model er sandsynligt. Den starter ved 1.054.180 kr. for GLE 250d.

Vi forventer også en V8 AMG sammen med GLE Coupe i 2020.

Du kan få mange flere gode historier i Bil Magasinet, som udkommer hver måned. Få de første 6 numre af Bil Magasinet direkte ind gennem brevsprækken. Prisen er kun 199 kr. Du sparer 220 kr. Læs mere om det gode tilbud lige her.

Måske er du interesseret i...

Vil du have de seneste bilnyheder?

Du får det eksklusive særtillæg, 9 Spændende Bilsamlinger, til download, efter du har tilmeldt dig nyhedsbrevet. Bemærk dog, at der godt kan gå op til to timer.