Nordjysk varebil kører en million kilometer på fire år

Carsten's Mercedes-Benz Sprinter har netop passeret en million kørte kilometer på fire år – efterfølgeren vil have passeret en million kilometer allerede om tre år

8. april 2020 af Steen Bachmann

Vognmand Carsten Bundgaard Andersens varebil kører daglig pendulfart mellem Aalborg og svenske Linköping, der ligger godt 400 kilometer nord for Malmø.

To faste chauffører skiftes til at tage turen på 1.263 kilometer på tværs af Danmark og op igennem Sverige  med lasten fuld af laboratorieprøver. Og de har travlt. For prøverne skal nemlig være fremme i Linköping hver aften inden midnat – og derfor er der kun akkurat tid til turens faste stop i Fredericia, Dianalund og Malmø, hvor dagens laboratorieprøver samles op.

Varebilen har tilbagelagt en million kilometer med samme originale motor, gearkasse og bagtøj, som den i sin tid blev leveret med. 

Det lokale Mercedes-Benz-værksted Ejner Hessel i Nørresundby har løbende udført service på bilen, som oftest hver femte uge. 

“En million kilometer med samme originale drivline er jo et kæmpe skulderklap til både værkstedet, fabrikken og ingeniørerne, der står bag Sprinter, og beviser mere end noget andet, at Sprinter er bygget til at blive brugt hver eneste dag,” siger produktmanager Jens Lyngholm fra Mercedes-Benz Vans i en pressemeddelelse.

Ny model med luftaffjedring og automatgear

Carsten Bundgaard Andersen pensionerer sin trofaste Sprinter og skifter den ud med en ny. Foruden det obligatoriske køleskab i varerummet har den automatgear og luftaffjedring af hensyn til komforten for de to chauffører. 

Hvis alt går vel, når den nye Sprinter at passere den første million kilometer allerede om tre år.

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...