Mercedes EQXX
Mercedes EQXX


© Mercedes-Benz

Elbil fra Mercedes kører over 1.200 km på en opladning!

Mercedes lovede, at deres elbil skulle kunne køre 1.000 km på en opladning i virkelighedens trafik – og det har de nu overgået med over 20 pct.!

1. september 2022 af Frederik Hauschildt

Sydtyskland til Silverstone

Da Mercedes præsenterede konceptbilen Vision EQXX i januar, lovede de, at den kunne køre 1.000 km på en opladning. Og i modsætning til de fleste rækkevidde-løfter, viste det sig faktisk at holde vand.

I foråret kørte Mercedes-Benz Vision EQXX 1.008 km uden at se en eneste ladestander. Men det skulle vise sig, at Vision EQXX havde mere at give. Den har nemlig netop gennemført en sommertur fra Sindelfingen i Sydtyskland til Silverstone i i England. Det er 1.202 km. Det tog 14 timer og 30 minutter med en gennemsnitshastighed på 83 km/t.

“Endnu en gang har VISION EQXX bevist, at den uden problemer tilbagelægger mere end 1.000 kilometer på én enkelt opladning. Denne gang under helt andre forhold – og naturligvis ude i virkeligheden.” siger Chief Technology Officer hos Merceds-Benz AG, Markus Schäfer.

Læs også: Mercedes GLC er måske den bedste plugin på markedet.

Vision EQXX nåede ikke bare frem til Silverstone - den tog også 11 omgange på samme opladning. Mercedes er nået langt siden EQC.

© Mercedes-Benz

Stadig strøm i "tanken"

Turens mål var racerbanen Silverstone, hvor Formel E-kører Nyck de Vries tappede batteriets sidste dråber over 11 omgange. Her nåede Vision EQXX op på sin tophastighed: 140 km/t.

Vision EQXX er en konceptbil, der skal vise verden, hvad Mercedes kan, når det kommer til rækkevidde. Den har 245 hk, og den vejer 1.755 kg. Den er utroligt aerodynamisk – mere end Mercedes EQS (EQS SUV), der er verdens mest aerodynamiske masseproducerede bil. Batteriet er på 100 kWh - næsten lige så stort som batteriet i EQS. Desuden bidrager solceller og specialudviklede dæk til rækkevidden.

Læs også: Her er verdens hurtigste biler.

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...